Published On: 24 Korrik, 2016

TË KORRUPTUARIT E KUPOLËS QEVERITARE

  • Nëse deri dje “Zoti Korrupsion” edhe maskohej, apo lëvrinte natën e në terr, për t’iu shmangur syve të botës, tani jo vetëm ka dyfishuar vrapin, por rend pa frikë e dro në mes të ditës…

Jeta Ibrahimi

Nëse ka sot në Kosove ndonjë dukuri për të cilën bien dakord të gjithë, ajo është pasurimi i shpejtë dhe i dyshimtë i qeveritarëve të të gjitha ngjyrave. Dhe ndërsa “mbretërit” e korrupsionit bredhin lakuriq para tyre, populli hesht si në përrallën e Andersenit. Nëse deri dje “Zoti Korrupsion” edhe maskohej, apo lëvrinte natën e në terr, për t’iu shmangur syve të botës, tani jo vetëm ka dyfishuar vrapin, por rend pa frikë e dro në mes të ditës, në mes të fushës e bash para syve e hundëve të qytetarëve. Dhe siç tregojnë “parametrat” e tij aktualë, ai, d.m.th. korrupsioni do të vijojë të marshojë edhe në të ardhmen në rrugën e tij të palavdishme. Këtë konkluzion sarkastiko-pesimist na e dikton panorama aktuale politike, ekonomike e shoqërore e cila në mënyrë intensive vijon të zhytet çdo ditë e më shumë në pellgun e qelbur të korrupsionit. Shkallët e korrupsionit qeveritar nga kjo elite matrapazlleku,jane ngjitur një e nga një dhe me tepër kujdes, duke marrë masa paraprake për forcimin e konsolidimin e bazamentit ku është ngjitur, por falë zgjuarsisë së tyre si “korrupsionist” dhe duke shfrytëzuar “rregullat pa rregulla” të politikës dhe ekonomisë sonë, nga fenomen, korrupsioni u bë personazh. Dhe jo personazh i thjeshtë, por personazhi kryesor i dramës sonë 17 vjeçare, pjesëtarë i denjë i piramidës së shtetit tonë të vetëquajtur demokratik… Mekanizmi që përdor qeveria e Kosoves, për ta kontrolluar e menaxhuar këtë gjendje është shumë i sofistikuar. Teknika e saj e preferuar është denigrimi e izolimi i kundërshtarëve, dhe këtu arma me e përdorur është shpifja. Ka shumë të ngjarë që amullia politike, dukshëm evidente që në nivel kombëtar e fusin vendin në një qorrsokak, ku ai humbet tërësisht fizionominë e vet dhe kthehet në një truall për t’u përdorur për disa dekada nga po e njejta elite…ku Shteti është i kapur, qeveria është e korruptuar, administrata është e kriminalizuar, shoqëria civile është e paralizuar… “Jemi në kufijtë fundorë të politikës për të zgjidhur problemet, pasi gjithçka është asgjesuar nga kapja e pushtetit për interesa private nga qeveria e matrapazllëkut… nga Jeta Ibar . .

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...