Published On: 6 Shtator, 2016

Të inkriminuar dhe korruptuar, pa shkollë o me diploma të falsifikuara, të blera…

ÇËSHTJE, PËR T’U BRENGOSUR!

Prof.Dr.Nazim Qehaja

Nuk është aq shqetësues, qëndrimi i Hashim Thaqit, Isa Mustafës, Kadri Veselit, Adem Grabovcit dhe Xhavit Halitit, në raport me gjendjen reale të zhvillimeve në Kosovë, njerëz të inkriminuar dhe korruptuar, pa shkollë ose me diploma të falsifikuara, të blera ose të dhuruara nëpër protesta studentore, nga ish profesor universitar, servil, amoral, pa karakter, sllavofil dhe argatë, shumica dhëndurë sllavësh, sa është shqetësues niveli i akademikëve tanë, të cilët asnjëherë nuk u prononcuan për çështjet kombëtare, përveç kërkesës për përmirësimin e gjendjës materiale të tyre, rroga mujore mesatare e të cilve, sot është mbi 1000 eu. Është tepër shqetësues, gjithashtu, servilizmi dhe paturpësia e skajshme e gjeneratave të reja, për të gënjyer, një pjesë e tyre e shkolluar edhe jashtë vendit, si Bekim Çollaku, Arban Abrashi, Bajram Geci, Memli Krasniqi, Blerand Stavileci, Besim Beqaj, Teuta Sahatçiu, Hikmete Bajrami, Avdulla Hoti, Enver Hoxhaj dhe shumë të tjerë, të cilët ose nuk e njohin fare historinë e vendit, ose janë të verbuar nga të mirat që u ka sjellur pushteti. Shqetëson, jo më pak fakti, se një pjesë shumë e madhe e popullatës shqipfolëse, të pashkolluar dhe të shkolluar, me tituj dhe diploma të llojllojshme universitare, është verbuar tërësisht dhe nuk është duke parë fare, se vendi po shkon drejt shkatërrimit total, ekonomik, kukturor, arsimor, politik dhe teritorial, përveç ekstremizmit fetar armiqësor, që po lulëzon vrullshëm. Janë brengosës gjithashtu edhe njerëzit e gjeneratës sime, ata që i përjetuan vitet e 70-ta, sot të heshtur dhe të frikësuar, për ta thënë të vërtetën, për Kosovën e atyre viteve, shtet mbi shtet, kur ajo kishte mijëra fabrika, lulëzonte në arsim, shëndetësi dhe kulturë, dhe kështu shkonte zhvillimi i saj, me hapa gjigantë, deri sa shovinizmi serb, në bashkëpunim me argatë shqipfolës, armiq të kombit si këta, të pasviteve dymita, nuk ia ndalën hovin qëllimisht dhe nuk e shkatërruan tërësisht. Është koha e fundit, që ne si popull, pa marrë parasysh ku jetojmë dhe veprojmë, të zgjohemi nga letargjia dhe vetëkënaqësia, të mendojmë për shumë vite të mëpasshme, të kërkojmë ndryshime, për një shtet të qëndrueshëm ekonomikisht dhe ushtarakisht, se kështu, të përqarë e të varfëruar, në vitet e 30-ta të këtij shekulli, atëherë, kur shumë prej nesh, nuk do të jemë më, kur edhe rikonstruksioni i kufijve të Gadishullit Ilirik, do të ndodhë, për ne gjithçka mund të jetë tepër vonë, e kombit fati nuk i dihet, nëse furtunës gllabëruese të fqinjëve, mund t’i përballoj. Të mos harrojmë, se populli ynë, si në të kaluarën, nga Skenderbeu deri te Nënë Tereza, edhe sot ka me mijëra njerëz të merituar, besnik dhe trima, për ta quar kombin përpara. Ua japim besimin dhe përkrahjen, mos t’i pengojmë, t’i ndihmojmë dhe t’i dëgjojmë. T’i rrespektojmë vlerat dhe punën, të heqim dorë përgjithmon nga familiarizmi, klanizmi, egoizmi dhe folklorizmi, këto sëmurje të rrezikshme për vendin dhe kombin. Nëse i përmbahemi këtyre këshillave, atëherë s’do të kem asnjë arsye, për tu shqetësuar dhe frikësuar nga e ardhmja. Prishtinë, 5. 09. 2016.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...