Published On: 31 Gusht, 2016

Të ekzekutohen tradhtarët, me referendum

 

Nëse e duam vërtetë atdheun, nëse e duam vërtetë përparimin e shqiptarëve, nëse duam që të bëhemi si shtet model që i kemi, SHBA-në, Gjermaninë, Zvicrën, … atëherë duhet ti kthehemi parimeve më të larta shqiptare dhe atyre morale përgjithësisht.
Askush më mirë se ne nuk mund ta kuptojë se çfarë do të thotë shthurja morale, si pasojë e së cilës na kanë ndodhur gjithë këto katandisje pas luftës, në vend se të ndodhte përparimi i ëndërruar dhe të plotësoheshinj dëshirat e dhjetëra e qindra e mijëra brezave shqiptarë, prej kur se ekzistonte shteti i parë Dardan, më shumë se 15 shekuj para erës së re, dhe pastaj në vazhdimësi nga Mesjeta me kohën e artë të mbretërisë së Skenderbeut dhe sundimin e tij çerek shekullor, e këndej, deri në tentativën e bashkimit të tre pashallëqeve të mëdha, Janinës, Beratit e të Shkodrës, si dhe të pashallëkut të katërt poshtë në Greqi, që ishte gjithashtu shqiptar. Ky do të ishte një prej shteteve me territorin më të madh kompakt shqiptar, që nga antikiteti, duke pasur të paktën 120 mijë kilometra katrorë, me shtrirje, të një pjese të konsiderueshme të Greqisë së sotme, ku edhe sot jetojnë arvanitas, pastaj Çamërinë, Korfuzin, dhe përplot ishuj të tjerë, tërë Shqipërinë, tërë Maqedoninë, Sanxhakun, tërë Malin e Zi thuaja, dhe një pjesë të konsiderueshme nga Nishi, Kurshumlia, Vraja e tjera me tërë Kosovën Lindore.
Por, ndërhyrjet e fuqive të mëdha dhe qëndrimet antishqiptare të Stambollit na katandisën në territorin e sotëm, ku në Kosovë nuk po marrin fund vuajtjet, as edhe përcaktimi përfundimtar i territorit, ku nëpërmjet tradhtarëve tashmë perëndimi po i shpërndan si bombone copa të tërësisë tokësore të shqiptarëve, Maqedonisë i janë falur 5.500 hektarë, Malit të Zi mbi 8.000 dhe Serbisë do ti jepen sapo të nisë demarkacioni me të së paku 6.000 mijë hektarë, apo rreth 2 për qind të territorit. Kjo po bëhet kryesisht nëpërmjet tradhtisë, e cila po kompromiton për të lehtësuar punën e vet në dobi të Serbisë, edhe disa diplomat perëndimor.
Prandaj, për të ndalur tradhtitë e mëtejshme të kësaj klike, propozojmë, dhe kërkojmë, por edhe vetë opozita duhet të insistojë nëse e ka seriozisht, që ta parandalojë humbjen e territorit, që ta rikthejë apo vendosë dënimin me vdekje për akte tradhtie shtetërore dhe kombëtare.
Ky ligj që do të duhej të nxirrej me referendum, do të mundësonte dënimin e të gjithë atyre që kanë tradhtuar interest kombëtare, veçanërisht në raste si demarkacioni.
Ligji do të paarshihte dënimin edhe për krerë të shtetit, edhe për deputet. Pra, vetëm një dënim maksimal, do të mund ti trembte nga tradhtia dhe tradhtitë e vazhdueshme, këtë klasë politike tërësisht të padenjë, tradhtare dhe antishqiptare parasëgjithash. SHQIPTARI.EU

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...