Published On: 6 Gusht, 2016

Të dhunuarat e luftës nuk kanë marrë ndihmë financiare nga shteti

As edhe një ndihmë financiare nuk e kanë marrë deri tash viktimat e dhunës seksuale në Kosovë.

Viktimat e dhunës seksuale shprehën tejet të dëshpëruara nga mungesa e përkrahjes institucionale e shoqërore, raporton KTV.

Organizatat që merren me rehabilitimin e të dhunuarave në luftë thonë se për këtë gjë mungon shumë vullneti politik.

Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, njëherësh edhe zëdhënës i qeverisë, Arban Abrashi, në një përgjigje me telefon, ka thënë se Komisioni nuk është formuar ende pasi, sipas janë në pritje që të miratohet rregullorja për përcaktimin e procedurave për njohjen dhe verifikimin e statusit të viktimave, e cila, siç thotë do t’i hapte rrugë më pas formimit të sekretariatit dhe përzgjedhjes së anëtarëve të komisionit për verifikimin e grave të dhunuara në luftë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...