Published On: 30 Prill, 2017

Të dënuar të jetojmë në strofull me derrat!

Shpend BAJRAMI

Edhe pse, mund t’i fitojmë, t’i mundim derrat përsëri lufta me ta nuk na le pa na bërë pis petkun. Spërkatjet e lloçit ku ne luftojmë kundrejt tyre na përlyejnë! Tanimë, shkuan tre dekada nga rrëzimi i komunizmit dhe nga shpërbërja e ish-Jugosllavisë, ndërsa ne shqiptarët autokton në Maqedoni vazhdojmë të dënohemi që të jetojmë bashkë në strofull me derrat! Kjo histori për ne shqiptarët nuk është e panjohur! Kështu jetuam gjatë periudhës së Bizantit (nën sundimin perandorak vepronte pushteti nën hije i carëve sllav), Osmanlinjve e deri sot me administratën e Unionit Evropian! Thjeshtë dënohemi të jetojmë bashkë me derrat! Edhe atëherë pushteti nën hije i sllavëve edhe sot në sy të Evropës, shqiptarët dënohen që të vuajnë tekat e derrave sllav. Vrasin, helmojnë, dhunojnë, burgosin, taksojnë siç ua do qejfi, ndërsa Evropa i shpërblen me Republikë, me fonde, me përkëdhelje i josh të futen në NATO, në BE…, njëjtë si Bizanti dhe Osmanlinjtë dikur! Ndërsa neve na qortojnë me notë proteste, nëse dhe vetëm deklarojmë qoftë me edhe me fjalë diçka, dhe vetëm sa për t’ia bërë qejfin vetes citoj: “do të bashkohet Shqipëria dhe Kosova nëse…” dhe ja menjëherë komisarët e lartë diplomatik evropian reagojnë: “do ta paguajnë shtrenjtë ata qe dhanë këtë deklaratë” apo “do t’u dënojmë publikisht”…

Por, nuk është faji vetëm te ata na bie dhe neve barra e fajit për shkak se udhëheqësia jonë politike nuk reagojnë në rastet kur dhuna ushtrohet me taksa të pa arsyeshme, me dënime astronomike, nuk reagojnë kur derrat ushtrojnë terror në autobusët urban ndaj nxënësve shqiptar, nuk reagojnë kur bastisin shtëpi, nuk reagojnë kur përzënë familje nga vatrat shekullore, nuk reagojnë kur shkelin me veturë fëmijën katër vjeçar e shumë e shumë raste të tjera. Prandaj, derrit nëse nuk i tregohet vendi ai nuk ndalon duke bërë dëm. Dhe ja si pasojë e gjithë kësaj, kafsha e tërbuar u fut edhe në institucione shtetërore, për shkak se as aty s’kishte shtet, s’kishte kush ta ndalonte, thjeshtë ashtu siç futeshin në autobusët urban ashtu u futën në parlament, por përsëri e pësuan ata më të pambrojturit e pësoi z. Ziadin Sela, që sapo ka nis karrierën politike dhe nuk mban përgjegjësi për asnjërën nga ata që ceka më lartë! Ai ra, e shtrinë për tokë se ishte vetëm, dhe në fund të fundit ishte deputet e jo boksier!

Ra vërtetë, por nëse do ta shikonim në grafikonet e suksesit të ulje – ngritjeve, rënia e z. Sela rezulton shumë e shumë më lartë se ngritja (suksesi) e atyre tjerëve pa dallim! Qoftë e kaluar për z. Sela dhe uroj që një herë e mirë ta kenë kuptuar tanimë të gjithë se perspektiva e shqiptarëve është ndërtuar mbi gjakun e sakrificës për dallim nga ajo e atyre tjerëve që ndërtohet mbi gjakun e krimit. Uroj që të mos dënohemi më të jetojmë bashkë në strofull me derrat!

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...