Kosova

Të ardhurat nga mërgimtarët, faktori kryesor në mirëqenien sociale

Sipas të dhënave zyrtare të Bankës Qendrore të Kosovës, të ardhurat nga diaspora në Kosovë kapin vlerën mbi 163 milionë euro.

Njohësit e çështjeve ekonomike, Hazni Kadriu dhe Fadil Osmani, kanë thënë për ‘Epokën e Re’ se remitencat në Kosovë janë faktori kryesor i mirëqenies sociale.

Mirëpo, sipas tyre, pavarësisht se ka rritje të remitencave në Kosovë, ato kryesisht përdoren për konsum dhe mirëqenie sociale, kurse më pak janë të orientuara kah investimet.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *