Published On: 19 Prill, 2016

Tash do të shpërthejnë të larat e të palarat e pushtetit


Agim Vuniqi

Nuk di si mund të komentohet marrëveshja me Serbinë që emërohej si historike, si pranim de jure i Kosovës e rrokopendla të tjera, përveç se me këto marrëveshje Serbia praktikisht ka rënë dakord të shfuqizojë kaosin dhe anarkinë dhe në një mënyrë apo tjetrën ia lehtëson asaj ndalesën për aderim në BE dhe në strukturat euro-atlantike, duke përfituar nga ndalesat për hedhjen e parave në jogurt-revolucionin, në balvan revolucionin e marrina tjera të financuara nga grupet kriminale të komunave serbe në bashkëpunim me tugjarët shqipfolës…, do të shihet më vonë si do të zhvillohen ngjarjet.., kjo/këto marrëveshje ishte/ishin “exit” për Serbinë nga kaosi i brendshëm, por edhe shumë të dobishme për BE-në, për ta kontrolluar më lehtë Serbinë violente, pra çdo gjë ka qenë pjesë e skenarios në mes të BE-se dhe Serbisë, sigurisht që diçka do të përfitojë edhe Kosova, bile së paku dueti Thaçi-Mustafa duhet t’u kthehen problemeve ekzistenciale, punësimit, korrupsionit, gjyqësisë etj. Tash do të hapen të larat e të palarat e pushtetit që deri më tash bëri vetëm politikë negociuese dhe dialoguese, asgjë tjetër …

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...