Published On: 22 Janar, 2016

Tali për Zajednicën: Shumë e thjeshtë bre analista, s’di pse nuk po jav kap?!

Shkruan: Driton Tali

Analista: Zajednica tejkalon Ahtisarin, është produkt i Planit 6 Pikësh të Ban Kimoon’it!

A ka dikush që ja shpjegon këtyre analistëve tonë: se “Plani i Ahtisarit” nuk parasheh Bashkësi të komunave (cilavedo) si nivel të tretë me kompetenca ekzekutive, dhe pikë!
Kjo bashkësi -ZAJEDNICË e komunave serbe është si prodhim i Planit 6 Pikësh të Ban Ki-moon’it -Tadiqit (në origjinale “Plani per RINEGOCIM në gjashtë fusha: polici, gjygjësi,dogana, menaxhim të kufijëve, tele-kumunikacion dhe infrastrukturë, dhe trashigëminë e kishës apo pronave”).
Pra Serbia ka kërkuar me RINEGOCIU “Dokumentin e Ahtisarit” sepse si të tillë nuk e ka pranuar! Dikush e quante atë kërkesë edhe si “Ahtisari Plus”.
Shumë e thjeshtë bre analista, s’di pse nuk po jav kap?!
Andaj këtë kërkesë, z Thaçi me bashkëpuntorët e tij, ja plotësuan Serbisë, me 8 mars 2011, kur në Bruksel filluan (RI)NEGOCIATAT.
Dallimi është se në vend të z .Ahtisarit, i cili në Vjenë e luante rolin e ndërmjetësuesit, në (RI)NEGOCIATA të Brukselit, rolin e znj Mogherini e quajtëm “lehtësues”(apo ma cool facilitues). Jo buka po kulaçi!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...