Published On: 20 Qershor, 2016

Takimi sekret i Enver Hoxhës me oficerët rus (Dokument)


Historia e fshehur e komunistëve shqiptar

Asnjëherë historianëët komunist shqiptar nuk e kanë përmend një fakt të tillë!

Në Helms me 11 gusht 1943 dy ushtarak të lartë rus takohen me Enver Hoxhen dhe ish Shtabin e Përgjithshëm. Ata ishin majori Ivanov dhe Lejtnanti Turin.
Pas bisedimeve kokë me kokë, ushtarakët bolshevik rus ju paskan thënë Komunistëve shqiptar dhe Hoxhës se këta, rusët nuk mund të furnizonin në asnjë mënyrë, me armë dhe materiale luftarake partizanët shqiptar.

Ndërkohë Hoxha dhe pasuesit e tij çirreshin për gjoja ndihmën e madhe bolshevike për ta aq sa dhe këndonin.
Bijtë e Stalinit jemi ne që lëshojmë gjakun, përmbi dhe.

Rusët me duart bosh për partizanët shqiptar e kishin marrë atë rrugë për Helms vetëm për arsye propagandistike e ideologjike bolshevike.

The OSS In World War II Albania
Peter Lucas

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...