Published On: 11 Prill, 2016

Tahiri urdhër policëve: Askush të mos komunikojë me mediat, përveç zëdhënësve

  • Publikimi në media i emrave dhe fotografive të dy vajzave që u arrestuan për prostitucion dy javë më parë, ka bërë që ministri i Brendshëm të paralajmërojë të gjithë shefat e Policisë për përgjegjësitë që do të mbajnë nëse përsëritet ky precedent.

Pas një verifikimi që Shërbimi i Çështjeve të Brendshme nisi në Drejtorinë e Policisë së Tiranës, së fundmi ministri Saimir Tahiri ka nxjerrë një urdhër për të gjithë shefat e Sektorëve, Seksioneve dhe të Komisariateve. Nëpërmjet këtij urdhri, që përmban 9 pika, Tahiri kërkon që askush që nuk është i autorizuar, përveç zëdhënësit dhe drejtorit, të mos komunikojë me median. “Në rast se në media do të konstatohen foto apo video të ngjarjeve të ndryshme, të dhëna jo nga autoriteti i caktuar me këtë detyrë, ndaj shefave të Seksioneve, të Sektorëve dhe shefave të Komisariateve sipas kompetencave tokësore/lëndore do të filloje ecuria disiplinore”, thuhet në pikën e fundit të këtij urdhri që është shpërndarë disa ditë më parë

Ndërsa në një pikë më përpara saktësohet se ndalohet fotografimi, regjistrimi me video në ambiente, zyra apo dhoma shoqërimi, nga të gjitha strukturat e Policisë. Pasi këto veprime duhet të realizohen nga personi i autorizuar, zëdhënësi i Policisë ose ekspertët e Policisë Shkencore. VENDIMI Vendimi për shpërndarjen e një urdhri të tillë, nga ana e ministrit të Brendshëm, që më pas u konkretizua nga drejtori i Policisë së Tiranës, erdhi pas operacionit “Mustang”, të realizuar nga oficerët e Antitrafiqeve, më 25 mars të këtij viti.

Publikimi i fotografive të vajzave të arrestuara për ushtrim prostitucioni dhe klientëve të tyre u konsiderua si shkelje e rëndë e të drejtave të njeriut dhe në kundërshtim të plotë me mbrojtjen e të dhënave personale. Përveç publikimit të të dhënave personale, të personave që prezumohen të pafajshëm deri në vendimin e formës së prerë të Gjykatës, u konstatua edhe rrjedhje informacioni nga radhët e Policisë së Tiranës. Ministri i Brendshëm, Saimir Tahiri, kërkoi nisjen e hetimeve të menjëhershme nga ana e Shërbimit të Çështjeve të Brendshme dhe Ankesat, për të vënë para përgjegjësisë punonjësit e Policisë që shpërndanë në media emrat e plotë dhe fotografitë e dy vajzave e dy klientëve që u arrestuan gjatë operacionit “Mustang”. SHÇ­ BA nisi një hetim të gjerë, që filloi nga punonjësit e Seksionit Kundër Trafiqeve të Paligjshme të Tiranës, por edhe çdo punonjës tjetër që mund të ketë lënë gjurmë në sistemin Tims, ku janë marrë fotot e të arrestuarve. Gjithashtu u verifikuan edhe personat që u kanë bërë foto dy vajzave në kohën kur ato ndodheshin në Drejtorinë e Policisë së Tiranës, pasi edhe ato fotografi u publikuan në media. Për këtë arsye u mor vendimi për të dhënë një urdhër që rregullon komunikimin me mediat. Në këtë urdhër theksohet gjithashtu se për ngjarjet që kanë impakt, apo për operacione të rëndësishme të strukturave të hetimit të krimeve, komunikimi me mediat do të bëhet me miratimin e drejtorit të Policisë së Shtetit. (Panorama)

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...