Published On: 23 Mars, 2016

Ta ruajme ujin si sytë e ballit, si Jetën

Numri i popullsisë së tërsishme në Botë po rritet me një ritëm të shpejtë. Sasia e ujit në natyrë mbetet e njëjtë.
Ujërat e ëmbla siperfaqësore dhe nëntokësore, që përdoren për pije dhe në amvisëri etj. po ndoten dhe po denatyrizohen; duke u degradua dhe po zvoglohet sasia e rezervave nacionale ujore…
Andaj, ruana o Zot, siq po flitet, për shitjen eventuale te rezervave ujore Kosovare, ndonje kompanije te jashtëme. Ky veprim i shitjes se burimeve ujore Kosovare, do te ishte krim ekonomik me resurse jetike dhe tamam tradhti kombetare.
Sipas statistikave te Organizates Boterore te Shendetesisë, del se 748 milion njerze ne Bote kane mungese te ujit te pishem.
Ndërsa, 2,5 miliard njerzve ne Bote ju mungon uji i pastert per pije…
Uji eshte ushqim
Uji eshte shendet
Uji eshte JETË
Andaj, ta ruajme ujin si sytë e ballit apo si Jetën.
Vehbi Ejupi

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...