Published On: 5 Korrik, 2017

Ta bëjmë atëherë Shqipërinë Etnike, meqë s’po mundemi me bo Kosovën shtet!

Fadil Maloku

1. Me rënien e murit të Berlinit, filloi mençurish bashkimi i dy Gjermanive, të ndara padrejtësisht pas luftës së dytë botërore!

2. Muajt e kaluar, BE-ne mori një vendim interesant! Ajo vendosi që pas BREXIT-it, Irlanda e Veriut (nëse bashkohet me Republikën e Irlandës!), me automatizëm të bëhet pjesë e BE!

3. Meqë Kosova, edhe më tej ka mbet si një lloj “alkatrazi” kolektiv, pra, ka pësuar vonesa evidente, si në kyçje të proceseve integruese të BE-ne, ashtu edhe në procesin e shtetndërtimit, sundimit të ligjit, luftimit të krimit e korrupsionit në institucione, atëherë, …nuk do ishte ide e keqe, që ajo ta shfrytëzoj “përvojën” dhe modelin e integrimit “made in germany dhe atë made in ireland”!

4. Problemi është se nëse BE-ane, e ka saktësisht të qartë rrugëtimin e saj, shkaku se edhe në “oborrin” e sajë, ka shumë dilema, hamendësime, dhe probleme të qartësimit, të dukjes dhe europiannizimit, për dekadat që po hyjmë!

Kuvendi i Gjilanit miratoi emrimin e rrugës: "Mërgimtarët e Gjilanit" në shenjë nderimi e falënderimi për kontributin e juaj për Lirinë, Pavarësin dhe Republikën! #Mirësevini n'shpi!
A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...