Published On: 23 Janar, 2016

Sulmi në rezidencën e kryetarit Rugova, synonte destabilizimin e Kosovës dhe prolongimin e pavarësisë

  • Majori Nazif Ramabaja kishte dënua publikisht dhe me kohë sulmin kriminal në Rezidencën e Presidentit të Kosovës, Ibrahim Rugova, duke e quajtur terrorist dhe duke e vlerësuar me pasoja politike, po e ribotojmë të plotë. 

 

Majori Nazif Ramabaja dënon sulmin e kryer kriminal në Rezidencën e Presidentit të Kosovës, Ibrahim Rugova. Në reagimin e tij ndër të tjera thuhet:

Me indinjatë të thellë dëgjova lajmin për sulmin në rezidencën e kryetarit të Kosovës Dr. Ibrahim Rugovës, duke e konsideruar një sulm në institucionin më të rëndësishëm të Kosovës, i cili gjer më tani me politikë të mençur dhe vizionare ka qenë proklamues i stabilitetit dhe qetësisë në rajonin e Europës Jug-Lindore dhe më gjerë në rrugën e formimit të shtetësisë së Kosovës, për të cilën angazhohet Presidenti me tërë qenien e tij.

Ky sulm vjen menjëherë pas kërcënimeve ndaj UNMIK-ut, kritikave dhe reagimit të Presidentit se në Kosovë veprojnë shërbime të fshehta të huaja të cilat kanë për qëllim destabilizimin dhe zbehjen e imazhit të Kosovës në opinionin ndërkombëtar, si një rajon me konflikte të kohë pas kohshme në skenën politike, incidente kriminale dhe terroriste.

Kjo na shtyn të kujtojmë dhe mendojmë se institucionet e Kosovës duhet të përgatiten për formimin e një “shërbimit inteligjent,” ku në pamundësinë dhe jo efikasitetin e organeve ndërkombëtare, gjegjësisht të UNMIK-ut, do të bëj zbulimin e rasteve dhe zbardhjen e së vërtetës në pesë vitet e pasluftës.

Ky akt terrorist vjen edhe pas deklarimeve të Hollbrukut se pavarësia e Kosovës është e pashmangshme. Duke pasur parasysh zgjedhjet nacionale që do të mbahen në vjeshtën e këtij viti dhe mesin e vitit të ardhshëm, për vlerësimin e arritjes së standardeve për Kosovën dhe fillimin e negociatave për statusin përfundimtar të Kosovës, vendimin për mos pjesëmarrje të koalicionit “Kthimi” në Seancat e Kuvendit të Kosovës, deklarimin e Kryetarit të Qeverisë Serbe se prioritet i tij dhe qeverisë që ai drejton, do të jetë Kosova dhe jobashkëpunimi me Gjykatën e Hagës për krime luftë në territorin e ish Jugosllavisë, e kemi tejet të qartë se kujt i konvenon ky destabilizim i gjendjes aktuale dhe prej nga vijnë këto sulme kriminale dhe terroriste.

Organet e zbulimit të UNMIK-ut të jenë më efikase ose të ju dorëzojnë kompetencat Institucioneve kosovare dhe është koha që i njëjti organ të kaloj në organ këshillëdhënës dhe kështu me sukses ta mbaroj mandatin në Kosovë në 3-5 vitet e ardhshme ku pritet zgjidhja e statusit politik të Kosovës dhe përfundimisht Kosova të jetë shtet i lirë demokratik dhe i pavarur.

Reagim i botuar me 12 mars 2004 / TN 

 

 

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...