Published On: 23 Mars, 2016

Sulmet ndaj figurave të LDK-ës ishin dhe mbeten sulme ndaj LDK-ës si subjekt politik!

 

Ahmet Asani
Në Kosovë e viset tjera shqiptare nën Jugosllavi demokratizimi i mendimit dhe veprimit politik filloi fal forcave politike LDK & PSHDK ! Forca të ndryshme antidemokratike në vazhdimsi deri në vdekje e sulmuan liderin e saj Dr. Ibrahim Rugovën me qëllim të shkatërrimit të LDK-ës si forcë demokratike! Forcat antidemokratike e antiperëndimore arritën që LDK-ës t’ia inskenojnë Kuvendin e karrigeve dhe ta ndajnë në dysh, kurse PSHDK-ën nga parti e dytë e sollën në parti minore! Në vend të PSHDK-ës si parti kombëtare e drejtuar në vlera të civilizimit evropian e perëndimor, forcat antidemokratike punuan që sot të kemi parti të ekstremit fetar të orientuar kah sheriati dhe antivlerat tjera të lindjes!
Tani që LDK-ja e ka marrë drejtimin e shtetit të Kosovës dhe ka shans të forcohet si subjekt politik, prap ka filluar cikli i inskenimeve, etiketimeve dhe sulmeve fizike ndaj figurave të LDK-ës! Këtu e 26 vite më parë, nga Ibrahim Rugova e deri sot, sharjet, fyrjet, etiketimet, sulmet e inskenimet nuk kanë të ndalur! Në fakt gjitha sulmet dhe vazhidmësia e tyre deri në ditet e sotme nuk janë të drejtuara ndaj individëve të LDK-ës, por ndaj vet LDK-ës si subjekt i cili i filloi dhe ende ju prin proceseve demokratike!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...