Published On: 5 Shtator, 2016

Suedia zyrtarizon ditën 6-orëshe të punës – këto janë arsyet!

Suedia ka prezantuar zyrtarisht ditën 6 orëshe të punës. Ky ndryshim vlerësohet se nuk do të ndikojë aspak në paga, por do ta bëjë më cilësore kohën e punonjësve.

Filimundus, kompani për aplikacionet telefonike, e prezantoi këtë inovacion vitin e shkuar.

Bordi drejtues i saj zbuloi se dita 8 orëshe e punës është inefektive dhe ruajtja e përqendrimit dhe efiçencës për kaq shumë orë është e pamundur për pjesën më të madhe të njerëzve.

 Punonjësit duhet të ushqehen, të lëvizin dhe kështu koha e tyre shpërdorohet, përcjell GSH.

Doli se punonjësit mund ta bëjnë të njëjtën sasi pune për 6 orë në vend të 8 orë dhe shpesh efiçenca vjen duke u rritur.

Ata kanë më shumë kohë për veten, duke qenë më të lumtur, e si rrjedhim edhe më efikasë e të suksesshëm në punë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...