Published On: 16 Shtator, 2016
Bota |

Suedia thotë se BE-ja ka kapacitet për të pranuar një milion refugjatë në vit

“Bashkimi Evropian ka kapacitet për të pranuar rreth një milionë refugjatë në vit dhe nëse konsesuesi arrihet, ata mund të detyrohen më rregulla të reja të azilit në shumicë votash”, tha Ministri i Drejtësisë në qeverinë suedeze.

“Evropa si kontinent duhet të mbajë përgjegjësinë e tij për krizën globale të refugjatëve”, shtoi Morgan Johansson.

“Ne jemi kontinenti më i pasur në botë dhe është mëse e qartë se nëse dikush mund të trajtojë krizën e refugjatëve është Evropa me 500 milionë banorët e saj”, theksoi ai gjatë një interviste për Reuters.

Suedi hedh ‘grushte’ mbi peshën e saj në çështjet e migracionit në BE për shkak të politikave të saj liberale dhe për faktin se ka pranuar më shumë azilkërkues se çdo vend tjetër.

Mëgjithatë, komentet e ministrit theksojnë hendekun me Suedisë dhe vendeve tjera të BE-së pikërisht në kohën kur shtetet evropiane po mundohen të luftojnë mbi vendosjen e kuotave të përcaktuara mbi pranimin e refugjatëve.

Rreth 1.3 milionë refugjatë kanë hyrë në Europë vitin e kaluar. Shumica e refugjatëve janë nga Siria, Iraku dhe Afganistani, duke shtuar presionin e vendeve të BE-se për ndarjen e kuotave për pranimin e refugjatëve. /Koalb.com

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...