Published On: 5 Janar, 2016

Suedia ndëron orarin zyrtar të punës, vetëm 6 orë në ditë

  • “Njeriu punon për të jetuar, nuk jeton për të punuar…”. Duket se këtë parim ka parasysh edhe qeveria e Suedisë e cila pritet që shumë shpejt të aplikojë orarin e punës prej 6 orësh në ditë, me qëllimin për të rritur produktivitetin dhe bërë njerëzit më të lumtur.

Punëdhënësit përgjatë vendit e kanë bërë tashmë ndryshimin, lajmëron ëebsajti “Science Alert” në Suedi, i cili shton se, qëllimi i tyre është që të prodhojnë më shumë në një kohë më të shkurtër. Kështu, sipas punëdhënësve, edhe punonjësit do të kenë mundësinë për të shijuar jetët e tyre private.

“Puna me tetë orë nuk është edhe aq efektike”,- tha Linus Feldt, shef ekzekutiv i kompanisë “Toyota” në Gothenburg të Suedisë.

Ai shtoi se, stafi i punës e ka të ndaluar përdorimin e medias sociale në punë, takimet mbahen në një kohë minimum dhe shpërqëndrimet gjatë orëve të punët nuk ekzistojnë.

Sipas tij, presioni i kohës së pakët që ke për të punuar sjell produktivitet, por edhe stafi është më i motivuar sepse do të mbarojë punë shpejt./The Independent/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...