Published On: 4 Gusht, 2017

Studimi shokues/ Rrjetet sociale ju bëjnë më të zgjuar

Një studim i ri ka hedhur poshtë të gjitha hipotezat se rrjetet sociale po çojnë në degradimin e gjuhës. Ivan Smirinov, një kërkues nga Universiteti Shtetëror i Ekonomisë në Moskë, studioi postimet në rrjetin social rus VK të rreth 1 milionë rusëve, për më shumë se 9 vite.

Duke analizuar gjatësinë e fjalëve, Smirinov gjeti se njerëzit të cilët postonin online prej vitesh kishin filluar të përdornin një gjuhë më komplekse.

Gjithashtu, kompleksiteti i përgjithshëm i gjuhës në postimet online është duke u rritur në mënyrë konstante. Kjo shpjegohet dhe duke marrë në konsideratë vetëm moshën e përdoruesve, përdoruesit 15 vjeçarë në 2016 shkruanin postime me një gjuhë shumë më komplekse se sa përdoruesit e çdo moshe në vitin 2008.

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...