Published On: 26 Tetor, 2016

Studimi: Përzieja e pijeve energjike me alkool ka të njëjtin efekt me kokainën

Sipas një studimi të ri, përzierja e pijeve energjike me alkool, është po aq e dëmshme sa dhe kokaine në trupin e njeriut.  Pasojat e kësaj përzierje janë po të njëjtat që shkaktojnë drogat e forta në tru.

Shkencëtarët  Universitetit Purdue kanë arritur në këtë përfundim pasi kanë parë sesi kjo përzierje ndryshon nivelin e aktivitetit të trurit.

“Duket sikur këto dy substanca së bashku të shtyjnë jashtë limiteve dhe shkaktojnë ndryshime në sjelljen e njeriut, dhe sistemin nervor.” – ka thënë Dr. Richard Van Rijn për The Sun, shkruan opinion.al.

Studimi gjithashtu ka zbuluar se ata që pinë pije energjike me alkool, kanë tolerantë më të lartë ndaj kokainës, dhe janë më pak të ndjeshëm ndaj drogave të tjera.

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...