Published On: 17 Korrik, 2016

Studenti që po bën shkencë më shumë se profesorët e UP

Valon Xhafa është 20-vjeçar dhe sapo ka përfunduar studimet e nivelit bachelor (studimet bazike) në Inxhinieri Kompjuterike në Universitetin e Prishtinës, ndërsa studimet e nivelit master do t’i bëjë në Gjermani, e cila ia ka ndarë atij bursën si student i dalluar.

Puna që ka bërë Xhafa gjatë tre vjetëve të studimeve e rendit atë krahas profesorëve të rregullt të Universitetit. Tashmë ka të publikuara gjashtë punime shkencore të njohura e të botuara në revista ndërkombëtare. Sipas tij, ky është vetëm fillimi, shkruan sot “Koha Ditore”.

Në tri punimet ai është autori kryesor, e në tri të tjera është bashkautori i dytë. Bashkëpunëtorë i ka profesorët e Universitetit të Prishtinës dhe profesorët e universiteteve të njohura nga Austria.

Xhafa përmbush, madje tejkalon numrin e punimeve shkencore që Statuti i UP-së i kërkon një profesori për të marrë titullin më të lartë akademik, atë të profesorit ordinar (profesor i rregullt) …

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...