Published On: 14 Korrik, 2016

Studentët e “Haxhi Zeka” me mundësi të mira për punësim

Adem Lushaj
Përgatitja profesionale e studentëve dhe gjetja e mundësive për punësimin e tyre, janë ndër objektivat e Fakultetit të Menaxhimit të Hotelerisë, Turizmit dhe Mjedisit në Universitetin “Haxhi Zeka” të Pejës. Ky Fakultet, me qëllim të realizimit të objektivave, ka nënshkruar disa marrëveshje bashkëpunimi me institucione të ndryshme qeveritare dhe jo qeveritare, e sidomos me biznese të fushave hoteliere-turistike, që pos aftësimeve praktike të studentëve, kanë mundësuar edhe punësimin e tyre.

Adem Dreshaj, dekan i këtij Fakultetit, ka treguar se pos aftësimit profesional të studentëve, Ai dhe stafi i tij, janë në kërkim të sigurimit të vendeve të punës për studentët të cilët tregojnë rezultate të mira profesionale në fushën studimore, gjë që është njëri ndër objektivat të cilat synohen. Dreshaj, ka thënë se, janë të përkushtuar që studentët e këtij Fakulteti, njohuritë e fituara në teori, të jenë në gjendje ti plasojnë në praktikë, duke ngrit nivelin profesional të tyre. “Pasi që kemi nënshkruar disa marrëveshje bashkëpunimi me biznese dhe Kompani të fushave të ngjashme, kanë filluar edhe punësimet e tyre”, është shprehur dekani Dreshaj, duk bëtë të ditur se veç në Qendrën për rehabilitim dhe shërim “ONIX” në Banjë të Pejës, janë punësuar 8 studentët të hotelerisë dhe mjedisit. “Bazuar në marrëveshjen e realizuar së fundi nga Fakulteti Menaxhment në Turizëm, Hoteleri dhe Mjedis me Shoqatën e Turizmit Alternativ të Kosovës (KATA), studentët tanë do të kenë mundësi që të punësohen në fushat përkatëse”, kë nënvizuar Adem Dreshaj, dekan i MTHM-së në Pejë, e që sipas tij, zhvillimi i turizmit është një mundësi e mirë për vende pune, sikurse që është ndër sektorët kryesor të zhvillimit ekonomik. Ai, ka bërë njoftuar se janë në bisedime edhe me Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë, gjë që do mundëson mbështetje profesionale dhe krijime të vendeve të reja për punësime në fushën e turizmit dhe hotelerisë.

Me të marr vesh për mundësitë e ofruara për punësim, bazuar në marrëveshjen e MTHM-së dhe KATA, dyert e dekanatit ishin mësy nga studentët dhe ish studentët e këtij Fakulteti. Njëra ndër studentët që kishte aplikuar për punësim, ishte edhe Diellza Qerkini, e cila shpreson se profesioni i preferuar i saj, do i mundëson punësim dhe krijimin e kushteve më të mira për jetë. “Po, edhe unë aplikova që të kam mundësinë për të punuar në profesionin tim të turizmit, edhe pse kërkesat janë të shumta dhe konkurrenca është e madhe”, na thotë Qerkini, për të cilin, drejtimi i zgjedhur në kuadër të “Haxhi Zeka”, do jep mundësi shtesë për punë dhe ngritje profesionale. Sikurse Qerkini shprehën edhe kolegët e saj, të cilët këtë fakultet e shohin shpresë për të ardhmen më të mirë për të dhe familjet e tyre.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...