Published On: 24 Janar, 2016

Strukturat vrasëse duan ta djegin Kosovën

 

Sulmi ndaj Qeverisë me djegie nga njerëz me maska dëshmon për lidhjet e errëta të krimit të organizuar, të shërbimeve sekrete të caktuara, dhe të shërbëtorëve shqiptarë ndaj shërbimeve sekrete serbe, greke dhe të tjera, të cilat duan që të krijojnë pasiguri tek mbështetësit tanë dhe që ta rrëzojnë me çdo kusht mbështetjen për shqiptarë, mbështetjen për shtetin e dytë shqiptar, dhe devalvimin e miqësisë me ne.

Natyrisht që këto janë të arritshme duke ditur se edhe në krye të shtetit janë njerëz të lidhur me nëntokën, krimin e organizuar dhe që u kanë shërbyer thuaja hapur shërbimeve sekrete antishqiptare apo që ndjeshëm janë të pozicionuar dhe firmues ndaj interesave serbe.

Kadri Veseli ish kreu i SHIK-ut, Xhavit Haliti, nëntoka e PDK-së tani i akuzuar hapur për vrasje nga Ibrahim Kelmendi, pastaj Ali Ahmeti, për të cilin po flet hapur dhe me dashamirësi ish kreu i Shërbimit Sekret të Jugosllavisë dhe Serbisë, Spasiç, duke e vlerësuar si njeri që ka dhënë shumë për Jugosllavi, që nënkupton hapur për Serbi, pastaj Hashim Thaçi i akuzuar po për rastin e vrasjes së Ali Ukajt, një rast i pasqaruar, pastaj Ibrahim Kelmendi si koka e të gjitha shëmtive antiRugovë, anti LDK, dhe që po dëshmon apo akuzon për shumë sjellje të ulëta të ish Kryeministrit në ekzil Bujar Bukoshit, pastaj edhe eksponentë të tjerë si Azem Syla, figura të AAK-së dhe VV-së, si Rexhep Selimi i akuzuar dhe përfolur publikisht si i dyshimtë për përfshirje në krimin politik, janë mozaiku tragjik i Kosovës, dhe që shumica prej tyre po ndihmohen dhe animohen nga figura që udhëhiqnin dhe punonin në shërbimin sekret të Shqipërisë si Fatos Klosi.

Ky imazh, apo fuqia e këtyre njerëzve, edhe pse shpesh ndodhen në dy pole apo në tre, kanë të përbashkët, sjelljen antishqiptare, antishtetërore, antiligjore, dhe keqpërdorimin e përhershëm të shtetit dhe pushtetit.

Tendenca shkatërruese, zjarrëvënia, e shprehur si dhunë e papërmbajtshme nga njerëz me maska, e disa protestuesve dhe sjelljet pamatura të disa figurave publike, ishin shëmtia më e madhe e protestës së fundit.

As arrestimet dhe dënimet e deputetëve, as paligjshmëri të tjera nuk i japin të drejtë opozitës që ta ndezin flakë vendin.

Pra, nëse qëllimet e para ishin kombëtare, protesta kundër Asociacionit dhe demarkacionit me Malin e Zi, që të parës i dha zgjidhje Gjykata Kushtetuese, dhe qëndrimet për të dytën i zbuti reagimi i State Departamentit, kërkesat e tjera janë jashtë terrenit, që rrezikon të devalvojë thellësisht kauzat e opozitës, si dhe të krijojë paqëndrueshmëri në vend.

Kjo zhvendosje e interesave parësore drejt atyre periferike shtron edhe disa çështje thelbësore.

Nga fillimi i krizës, vlerësojmë se ka një flirtim të hapur, ndërmjet strukturave të PDK-së, SHIK-ut dhe opozitës. Ky flirtim vështirë të mendohet se është në interes kombëtar, atëherë që të dyja çështjet e shtruara nga opozita do të mund të kanalizoheshin më lehtë drejt një zgjidhje apo zgjidhjeve që mbrojnë interesat e shumicës.

Pala kryesore në shkaktimin e kaosit, është ajo e heshtura, e padukshmja, atëherë sërish problem mbetet përtej opozitës realisht.

Në fakt vetë skenat e dhunshme, nuk kanë të bëjnë me objektivat e opozitës, përkundrazi ato janë dëmtuese të përpjekjeve të saj. Dhuna dhe kaosi, janë qëllime të palës tjetër, pra të kualifikuar të padukshme.

Kjo palë e padukshme, e ka një interes të përbashkët, të mbrohet krimi i organizuar, ata që atakohen nga Gjykata Speciale. Shqiptari.eu

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...