Published On: 14 Prill, 2016

SPRTK prova të reja për skandalin e një tenderi!

Sindikata e Pavarur e RTK-së ka siguruar prova të reja për skandalin lidhur me tenderin për mbjelljen e pishave në RTK-Radio, me ç`rast është shkelur ligji për prokurimin publik.

Në bazë të dëshmive të SPRTK-së, mbjellja e pishave është bërë para se të përfundonin procedurat e tenderimit më saktësisht më datën 3 dhjetor 2014, thuhet në njoftimin e SPRTK-së, transmeton gazetablic.com

Dëshmi 1. linku i  mëposhtëm

 

 

Ndërkohë, procedurat e tenderimit për këtë çështje, kishin përfunduar tri javë më vonë, më 24 dhjetor 2014.

Dëshmi 2. dokumenti i mëposhtëm.

Kliko këtu

Për të njëjtin tender, ditë më parë, Sindikata e Pavarur e RTK-së, ka njoftuar se menaxhmenti i RTK-së i ka paguar pishat me kosto të lartë, të pakrahasueshme me vlerat reale të tregut.

SPRTK, kërkon nga Prokuroria që të merret me hetimin e këtij tenderi, në vlerë mbi 6 mijë euro dhe  shpenzimit të parasë publike në RTK.

Rikujtojmë se anëtari i Bordit të RTK-së, Hisen Berisha, para disa muajsh publikoi një dokument, prej 26 faqesh me parregullësi të shumta në RTK.

Në këtë dokument, z.Berisha  ndër të tjera deklaroi   “RTK është shndërruar në vend të manipulimit me paranë publike, keqmenxhimit, konfliktit të interesit, tejkalimeve të qëllimshme buxhetore, punësimeve pa kritere, mospërfillje të rekomandimeve të Auditorit të Përgjithshëm, refuzim të bashkëpunimit me auditorë të brendshëm, etj.”

 

Me respekt
Fadil B . Hoxha
Kryetar i SPRTK-së

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...