Published On: 9 Qershor, 2016

Sporti në Kosovë injorohet nga e gjithë politika

 

Agim Vuniqi

Sporti asnjehere nuk do te avancohej pa ndihmen e simpatizueseve. Fuqia financiare e sportisteve varet edhe nga fuqia ekonomike e shtetit ku jetojne ata… Si do te permiresohet pozita materiale e sportistit profesionist, nese nuk ai nuk ka mbrojtje ligjore, as shendetesore… Në rast te lendimeve me kohezgjatje sherimi, perveç invaliditetit te mundshem atij i rrezikohet ekzistenca familiare. Une nuk kam pare ndonje interesim te shtuar te komunitetit sportiv per te drejtat e tyre, nuk kam verejtur as avokatim per ta. Meqe sporti ne Kosove pothuajse eshte ne baza amatore sportistet duhet te lobojne permes shoqates se tyre, nese eventualisht Federatat nuk kujdesen per ta. Dua te them qe politika-partite politike kete çeshtje nuk e kane marre fare ne shqyrtim, edhepse kur permendet Kosova flitet per mesataren e moshes se re si perparesi, duke shtuar se avokimi per sportin do te thote rini te shendoshe, kosto me te ulte shendetesore dhe me shume mjete ne hulumtime shkencore, do te thote zhvillim me te hovshem ekonomik te vendit. Prandaj shtetet e zhvilluara si Amerika promovojne sportin dhe mesimin ne shkolla, duke motivuar te rinjte me bursa studimi gjate studimeve, qe perveq rezultateve sportive ata duhet te jene edhe nxenes te dalluar ne mesime dhe me sjellje. Pra ne sportin amator dhuna dhe ngecja ne mesime nuk tolerohet…

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...