Published On: 17 Tetor, 2016

Sot shpërbëhet Parlamenti i Maqedonisë?

Në seancën e sotme Parlamenti i Maqedonisë duhet të shpërbëhet që të mund të mbahen zgjedhjet e parakohshme më 11 dhjetor. Iniciativën për shpërbërjen e dha LSDM-ja, e cila u përkrah edhe nga VMRO-ja, me kusht që të miratohet buxheti për 2017.

Koalicioni qeveritar tani më një kohë bën shtypje për buxhetin e vitit 2017 që të miratohet në Parlament. Opozita propozon që buxhetin ta marrë Qeveria e re pas zgjedhjeve, në ndërkohë të ketë financim të përkohshëm.

 Përveç miratimit të buxhetit, sot para deputetëve do të jenë edhe ligjet që i kërkon PSP-ja për mbrojtjen e dëshmitarëve dhe vazhdim të mandatit. Këto propozime radhën e kaluar ishin refuzuar nga shumica qeveritare, dhe sërish në Parlament i ktheu deputeti Pavle Trajanov.

Sot është parashikuar të diskutohet edhe për problemin e votuesve të njësisë zgjedhore gjashtë, për të cilën ende nuk është gjetur zgjidhje, kurse Ministria e Drejtësisë heshte për problemin.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...