Published On: 23 Tetor, 2016

Sot shënohet dita e “Luftës revolucionare të Maqedonisë”

Qytetarët e Maqedonisë sot, do të shënojnë 23 Tetorin – Ditën e luftës revolucionare të Maqedonisë, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Në ditën e sotme në vitin 1893, në shtëpinë e Ivan Haxhi Nikollov – Hristo Tatarçev, Dame Gruev, Petar Pop Arsov, Anton Dimitrov dhe Hristo Botanxhiev e formuan komitetin revolucionar maqedonas, nga e cila më vonë doli Organizata Revolucionare e Maqedonisë (VMRO).

Kjo organizatë luftonte për lirinë e Maqedonisë me forcat e veta, pa ndihmë të jashtme. Me formimi e Organizatës Revolucionare të Maqedonisë filloi edhe lëvizja revolucionare maqedonase ku përmes Ilindenit 1903 dhe Republikës së Krushevës rezultoi fillimi i ndërtimit të shtetit modern të Maqedonisë.

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...