Published On: 28 Mars, 2016

Sot përfaqësohemi nga koalicioni për zhvatjen e buxhetit me çdo kusht


Arber Gashi

Koalicionet e partive politike në Kosovë nuk kanë qenë asnjëherë koalicione parimore dhe të bazuara në interesat e elektoratit. Pushteti dhe vetëm pushteti me çdo kusht është synim i të gjitha grupeve politike të përfaqësuara në Parlamentin e sotëm të Republikës së Kosovës. Ndërsa çështjet e ngritura si Asociacioni dhe Demarkacioni vazhdojnë të mbesin të patrajtuara kombëtarisht, ashtu siç e kërkon interesi ynë nacional, koalicionet e mundshme për pushtet, për vazhdimësi të agonisë politike dhe zhvatjes ekonomike po e cenojnë rëndë interesin e qytetarëve të vendit. Përderisa spekulimet për koalicione të reja kanë zënë titujt e postimeve te analistët politik, Kosovës dhe qytetarëve të saj vazhdon t’i mungojë perspektiva zhvillimore ekonomike, integriteti territorial dhe sovraniteti i mbështetur nga miqtë tanë. Proceset tjera politike nëpër të cilat po kalon dhe do të kalojë detyrimisht vendi ynë, ndërlidhen me reformat në sistemin e arsimit, shëndetësisë, ruajtjen dhe pastrimin e ambientit, mbrojtjen e lirive dhe të drejtave të njeriut, mbrojtjen e autorësisë, sekularizmin, demokracinë dhe integrimet kombëtare e euroatlantike. Përballë koalicionit të preferuar për shtetin, sot në Parlamentin e Kosovës prezantohemi nga koalicioni i përfaqësuesve për pushtetin dhe zhvatjen e buxhetit me çdo kusht.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...