Published On: 4 Maj, 2016

Sot është Dita e Zjarrfikësve

4 maji në gati gjithë botën shënohet në nderim të njerëzve që punojnë në profesionin e zjarrfikësit dhe shpëtimit.
I vështirë sa edhe vetë emri, profesioni i zjarrfikësve kudo respektohen dhe cilësohen si heronj, ngase ballafaqimi i tyre me zjarrin shpesh është më i madh se sa fuqia e një njeriu të zakonshëm.

Përkitazi në shënim të kësaj dite, Sindikata e Zjarrfikësve të Kosovës organizon sot një konferencë për shtyp me qëllim që të bëjë publike gjendjen e zjarrfikësve në Kosovë, e cila sipas tyre është mjaft e vështirë e pa definuar dhe e pa përballuar.

Në njoftimin e sindikatës thuhet se zjarrfikësve nuk u ofrohet as aplikimi i masave për mbrojtje dhe siguri ne punë dhe nuk kanë përkujdesje institucionale.

Në ketë konferencë për shtyp, sipas njoftimit të Sindikatës Zjarrfikësve të Kosovës, do të bëhet publike se cilat do të jenë hapat e mëtutjeshëm të sindikalistëve si reagim për mos vullnetin politik të Qeverisë së Kosovës ndaj kërkesave të zjarrfikësve. /kp

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...