Published On: 17 Qershor, 2017

Sondazhi shokues në SHBA: Shumica e amerikanëve s’e dinë se buka prodhohet nga gruri

  • Një studim i Departamentit të Agrikultures së SHBA­-ve nxori në pah nivelin e dobët të njohurive që ka publiku amerikan ndaj ushqimeve që konsumon.

Kjo vjen për shkak të mungesës së ushqimeve të freskëta në tregjet amerikane dhe zëvendësimit të gatimit në shtëpi me produkte të gatshme të blera në supermarkate. Disa nga statistikat tronditëse (dhe paksa qesharake) janë: 16.4 milionë madhorë mendojnë se çokollata me qumshtë vjen nga lopët bojëkafe, 60% e nxënësve në klasë të gjashtë nuk e dinë se qepa dhe sallata janë bimë; 78% nuk e dinë se “pickles” janë kastraveca turshi, 72% nuk e dinë se buka vjen nga bima (gruri).

Burimi i peshkut pa ujë nga Sondazhi i shkollave tetë­vjeçare në Kaliforni dhe Sondazhi i Departamentit të Agrikulturës së SHBA-së­.

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...