Published On: 13 Maj, 2016

Sollëm tre investitorë nga Suedia për t’u injoruar nga Qeveria

 

Arta Krasniqi
Të sjellësh dhe ti bindësh investitorët e huaj në Kosovë siç e dini nuk është e lehtë, por në krahasim me ministrin tonë është një proces shumë shumë i lehtë, por ne prap ia dolëm fal punës dhe besimit që kemi ndërtuar me emigrantët në Europë. Por, vjen pyetja për kë po mundohemi?? A është Kosova e gatshme? Ku është interesimi i shtetit për këtë lami që po “lobojnë” për “shtet” (pushtet, kurrupcion, tradhti)??
Tri femra nga Suedia (Mira, Albina dhe unë) morëm këtë iniciativë dhe sollëm tre investitorë nga Oda ekonomike e Suedisë. Për investime, gjithëçka ishte në nivel të lartë organizimi i konferencës nga ana jonë, por jo nga shteti ynë.
Kosovës i mungon një strategji e zhvillimit kjo u dëshmua. Kosova ka mbi 20 ministra të gjithë ishin të ftuar e sidomos ata të qeverisë, tregtisë, biznesit, bujqësisë, arsimit, shumë muaj më herët, të cilët shtiheshin se nuk dinin gjë, nënçmime tmerruese, arsye pa arsye, gënjeshtër pas gënjeshtre dhe na neglizhuan ftesën tonë si dhe grupin e investorëve të huaj.
Mos prezantimi i tyre në konferencë tregon mos gatishmërinë e tyre për të mos hapur vende pune dhe për ti mos dhënë mundësi vendit tonë, rinisë tonë.
Marre ju qoftë ooo njerëz të korruptuar.
Një falënderim të veçantë për atë që na zbardhën fytyrën nga kjo, siç ishte Behxhet Pacolli.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...