Published On: 27 Janar, 2016

Sokol Havolli, ndihet i befasuar se raporti ka nxjerr afera korruptive

Këshilltari i kryeministrit të Kosovës, Sokol Havolli është i ftuar në Info Magazine të Klan Kosovës për të folur lidhur me raportin e publikuar të Transparency International, i cili kritikon institucionet se nuk bënë sa duhet për të luftuar këtë dukuri negative.

Sipas tij, rangimi i Kosovës në këtë listë të publikuar si vend i korruptuar e ka befasuar atë.

“Kjo është pjesa e cila më gjeti të befasuar, duke e marr parasysh që viti 2015 ka qenë vit ku nuk ka pasur asnjë aferë korruptive”.

“Sa i përket pjesës së qeverisë, kurse sa i përket shtyllave tjera, e themi që nuk ka pasur asnjë rast të vetëm e domosdo kjo do të ketë kuptuar një përmirësim”.

Sipas tij, krejt ajo çka ka ndodhur gjatë vitit 2015 është dashur të reflektojë me përmirësime në këtë rangim të vendeve më shumë dhe më pak të korruptuara.

“Raporti është shumë i rëndësishëm, nuk duhet ta marrim me rezervë, mirëpo kemi pritur që do të ketë avancime”.

“Në fillim të vitit 2015 kanë qenë disa raste të cilat në të kaluarën kanë qenë të përfolura, por në mbledhjet e Qeverisë janë anuluar, siç është rasti i kontratave njëburimore të cilat janë anuluar”.

Havolli ka thënë se për aq sa ka informata Qeveria, zyrtarët që janë pjesë e Qeverisë, janë suspenduar në ato raste që ka pasur dyshime për korrupsion.

“Nëse janë të fajshëm largohen nga puna, nëse janë të pafajshëm kthehen në punën e tyre”.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...