Published On: 19 Prill, 2016

Sociologët: Propozimi paushall i Petrit Selimit

  • Ideja për futjen e fesë nëpër shkolla nga zëvendësministri Petrit Selimi, është vlerësuar si paushalle, e pamenduar mirë, madje e rrezikshme për shkak të shumë rrethanave në të cilat ndodhet Kosova.

Sociologë, teologë dhe gazetarë që janë marrë me trajtimin e religjionit në Kosovë, thonë se mësimi fetar nëpër shkolla do të bëjë që shoqëria edhe më tepër të fetarizohet me tendencë të grupeve të caktuara që të shtrijnë ndikimin e tyre fetar përmes lëndëve mësimore.

Madje, si model i afërt është Maqedonia, ku imamë kontroversë, kanë shtrirë ideologji fetare në emër të mësimbesimit nëpër shkolla. Ideja e Selimit është mbështetur nga Bashkësia Islame e Kosovës dhe Ipeshkvia. Selimi nuk ka paraqitur asnjë vendim zyrtar me analizë mbështetëse, për këtë propozim, ndonëse ai ka disa vjet që merret me organizimin e konferencës ndërkombëtare në Prishtinë, për dialog ndërfetar.

Madje Selimi në shkurt të këtij viti është shpërblyer me “Çmimin e Dohës” nga Qeveria e Katarit për angazhimin e tij në dialog ndërfetar.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...