Published On: 30 Maj, 2016

Skender Hyseni reagon fuqishëm ndaj artikullit të “New York Times”

Ministri i Punëve të Brendshme, Skender Hyseni, në emisionin “Puls” të KTV-së, ka folur për artikullin e fundit të “The New York Times”, i cili e cilësonte Kosovën si tokë të pëlleshme të ISIS-it.

Hyseni ka thënë të ketë biseduar me autoren e këtij artikulli para publikimit të tij, një bisedë që thotë të ketë zgjatur rreth 1 orë e gjysmë, dhe thekson se nga ajo bisedë, gazetarja e ka nxjerrë vetëm një fjali.

“Të vjen keq që mbi bazën e percepcionit ose mbi bazën e informatave të mbledhura kuturu, një institucion siç është New York Times, ndërton një diçka. Unë po ndjej obligim t’i referohem artikullit të New York Times sepse gazetaren Carlota Gal e kam takuar dhe kam biseduar 1 orë e 30 minuta duke argumentuar fakte të pahudhshme, ndërsa ajo e ka gjetur vetëm një fjali nga gjithë kjo bisedë që e ka shkruar se Kosova është shtet sekular. Pra, nga ajo bisedë 1 orë e 30 minuta asgjë tjetër nuk ka dal nga faktet e pahudhshme”, ka thënë Hyseni, raporton Koha.net.

Ai thekson se artikulli i NYT është i ndërtuar mbi premisa tërësisht të paqëndrueshme.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...