Published On: 10 Janar, 2016

S’kem Kosovë tjetër. Veç një. Veç këtë Kosovë e kemi

 Shkruan: Valon Murtezaj

 

S’kem Kosovë tjetër. Veç një. Veç këtë Kosovë e kemi. Zot i madh e i vërtetë, ka thënë Naim Frashëri. Të ju tregoj diçka.

Kur kam hyrë në ndërtesën e Departamentit të Shtetit në Washington, para disa vitesh, për herë të parë, si një studiues nga Kosova, dhe e kam pa flamurin e Republikës së Kosovës, të vendosur në rend në mesin e flamujve të vendeve të botës, lotët më kanë shkuar deri në mjekër.

Një peshë të rëndë në grykë të fytit ndjeva, nga prekja dhe krenaria, e mu duk se krejt gurët e dheu i tokës së Kosovës mu mbledh në fyt.

Zemra dojke me më dal prej venit, e mu duk që të rrahurat po dëgjohen prej Washingtoni deri n’Prishtinë.

Në atë çast i thashë vetit, në më kërkoftë vdekja takim, si Alan Seegerit, ashtu u bëftë, do të shkoj i qetë në atë takim, se e pashë Kosovën të bërë.

Mos me qenë ky flamur me këtë hartë të artë të trollit të Kosovës, toka e Kosovës do të copëtohej hala ma shumë, si ka ndodh përgjatë shekujve.

Nëpër botë ky flamur është identiteti ynë, identiteti i sovranitetit të shtetit tonë të dashur.

Shteti i Kosovës njëherë është bërë. Ashtu siç mrekullitë ndodhin, njëherë.

Dje në protestë pa flamur të Republikës.

Nëse tjetër shtet bëhet në këtë vend, s’do të jetë qysh e duam ne.

Nëse flamur tjetër e duam në këtë vend, s’do të jetë veç si e duam ne.

8 a 100 mijë ka pak rëndësi.

8 a 100 mijë ka shumë rëndësi.

Qeveritë shkojnë e vijnë. Me vota demokratike përgjithmonë në Kosovën tonë.

Ubikuiteti i konfliktit të brendshëm, dhe përdorimi i dhunës politike, në Kosovë është shkatërrimtar për Kosovën tonë.

Paqësore, paqësore, o shok e mik, vetëm paqësore.

Se s’kem Kosovë tjetër. Veç një. Veç këtë Kosovë e kemi.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...