Published On: 14 Janar, 2016

Skandaloze: Militantët mësimdhënës të Nismës marrin rrogë hiq pa punuar (Dokument)

Në një dokument të siguruar nga redaksia e kronikapress në Shkollën e Mesme “Lasgush Poradeci” në Kijevë të Malishevës janë zbuluar një mal parregullsi dhe shkelje të rënda ligjore.
 •  Si pas këtij dokumenti të nxjerr nga inspektorati i arsimit në Gjakovë konstatohet se një numër i madh i militantëve të Nismës të punësuar ketë vit marrin paga pa punuar transmeton kronikapress.
 • Hasan Kryeziu është njëri nga këta militant i cili merrë rrogën çdo muaj, por nuk e mban asnjë orë në këtë shkollë.HasanMilitantet e Nismës të cilët janë punësuar pa konkurs dhe paguhen me normë të plotë, ndërsa mbajnë më pak orë janë:

  Drilon Kryeziu, djali i gjyqtarit të Gjykatës Themelore Haki Kryeziu paguhet për 20 orë, ndërsa mban vetëm 8 ore.

  Mirandë Thaçi, paguhet për 20 orë, ndërsa mban vetëm 8 orë.

  Ajet Dakaj, paguhet për 20 orë, ndërsa mban vetëm 11 orë.

  Mesimdhenesit-768x222

  Në njërën anë të përmendurit me lartë, të cilët janë militant të Nismës mbajnë me pak orë e paguhen më shumë, ndërsa në anën tjetër profesorët e vjetër të kësaj shkolle të cilët kanë mbi 30 vjet përvojë pune diskriminohen sepse nuk kanë normë të plotë.

  Ushtruesi i detyrës se kësaj shkolle Sami Toplana, nuk ka kontratë pune, ndërsa e ushtron këtë funksion që një vit e gjysmë. Sipas inspektoratit të arsimit Sami Toplana nuk e ka as planin e punës për detyrën që bënë dhe as një dokument tjetër në ketë shkollë që dëshmon se për çfarë është i kualifikuar.

  dokumenta

  Përveç ushtruesit të detyrës se kësaj shkollë që punon pa kontratë të punës edhe një pjesë e mësimdhënësve, të cilët janë militant të Nismës nuk kanë kontrata pune dhe as një dokument tjetër për kualifikimin e tyre.

  Personat që nuk kanë fare dokumentacion janë Arlind Kryeziu, Mirandë Thaçi dhe Dalip Toplana.

  Arlind-1

  Ndërsa mësimdhënësit Gëzim Kryeziu që është ekonomist i diplomuar ia kanë marrë orët dhe e kanë lënë vetëm me 5 orë dhe e gjithë kjo është bërë për bindje politike.

  E vetmja gjë në rregull në ketë shkollë është higjiena. Pas këtyre vërejtjeve të dhëna nga inspektorët e arsimit, drejtoria e arsimit po mundohet vazhdimisht që ti fsheh këto parregullsi.

  Vlen të thuhet se në nga kjo shkollë para një viti janë larguar mbi 9 mësimdhënës me arsyetimin se nuk ka fond të mjaftuar të orëve, ndërsa ketë vit janë punësuar mbi 9 militant të Nismës./kronikapress/

   

  12540157_10209050359955285_471713391_n12516042_10209050361195316_1249964962_n

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...