Published On: 4 Tetor, 2016

Skandaloze: FFK-ja shpërblen me kontratë shefen e vet të marketingut

Ndeshja e futbollit Kosovë-Kroaci zhvillohet të enjten. Prapaskenat e organizimit dhe përgatitjes nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës për këtë ndeshje nuk duken të pastra sikurse historiku i Përfaqësueses së Kosovës në futbollin ndërkombëtar. Për ta organizuar ndeshjen, FFK-ja ka kontraktuar edhe kompaninë e shefes së FFK-së për marketing, Diturie Hoxha.

Biletat për këtë ndeshje kanë dalë në shitje që nga data 26 shtator. Që në hapat e parë të organizimit të kësaj ndeshjeje futbolli janë vërejtur probleme dhe pakënaqësi. Fillimisht u kritikua çmimi i biletave, që arrin deri në 110 Euro, e pastaj edhe pikat e pakta për shitjen e biletave.

Pikat e shitjes nuk u shtrinë në të gjitha qytetet e Kosovës. Madje, pa pika të shitjes kanë mbetur edhe Mitrovica dhe Gjilani.

Duke lënë anash problemet skandaloze për një ndeshje si kjo, Periskopi ka gjetur edhe parregullsi të tjera.

Parregullsitë kanë filluar që në përgatitjet e para të kësaj ndeshjeje.

Federata e Futbollit të Kosovës, të drejtën për shitjen e biletave për këtë ndeshje ia ka dhënë kompanisë “Moneta”. Kontrata mes FFK-së dhe kompanisë “Moneta” ishte konfidenciale, mirëpo Periskopi e ka siguruar këtë kontratë, në të cilën palë është edhe kompania “Sheshi” SH.P.K, që figuron si organizator i aktivitetit.

Kjo kompani e kontraktuar nga FFK-ja për organizimin e aktivitetit, përfshirë edhe shtypjen e biletave për këtë ndeshje, është e përfaqësuar dhe pronë e Diturie Hoxhës, e cila është edhe shefe e Zyrës për Marketing dhe Marrëdhënie me Publikun në FFK.

3

diturije hoxha

 

Parregullsitë në procesin e organizimit të ndeshjes Kosovë – Kroaci, nuk kufizohen vetëm me atë se FFK-ja kontrakton kompaninë e një zyrtareje të saj, mirëpo edhe me ngarkesën e të drejtave që do duhej t’i kishte vetëm FFK-ja.

Në kontratën e siguruar nga Periskopi, “Sheshi” SH.P.K, përveç që është përgjegjës për shtypjen e biletave dhe organizimin e aktivitetit, kompania “Moneta”, e angazhuar për shitjen e biletave, është e obliguar që mjetet nga shitja e saj t’i deponojë në llogarinë bankare te “Sheshi” SH.P.K, e përfaqësuar nga zyrtarja e FFK-së, Diturie Hoxha. Kjo gjë saktësohet me nenin 3.5 dhe 3.6 në kontratën e nënshkruar nga tri palët.

“Më së largu deri më datë 7 tetor 2016, në llogarinë e Sheshi SH.P.K, të cilën e ka autorizuar komitenti në Bankën Raiffeisen (numri i xhirollogarisë), do të paguaj shumën e mbledhur me shitjen e biletave”, thuhet në nenin 3.5 të kontratës.

“Transferi i mjeteve nga shitja e biletave do të bëhet në mënyrë sukcesive nga komisioneri te organizuesi i aktivitetit brenda afatit prej 24 orëve, ndërsa nga komisioneri te komitenti sipas marrëveshjes specifike të lidhur mes komitentit dhe organizatorit të aktivitetit”, thuhet në nenin pasues 3.6.

Sqarojmë se FFK-ja emërohet si Komitenti në kontratë, kompania “Moneta” si komisioneri, ndërsa kompania e Diturie Hoxhës “Sheshi” si organizator i aktivitetit.

Periskopi ka provuar që të marrë një deklaratë nga Diturie Hoxha lidhur me këtë çështje, mirëpo që nga dje ajo ka qenë e paqasshme.

I qasshëm ka qenë vetëm zëdhënësi i FFK-së, Fazli Berisha.

Ai ka refuzuar të flas lidhur me ndeshjen Kosovë – Kroaci, me arsyetimin se kompetente për këtë është vetëm Diturie Hoxha. /Periskopi/

1

2

3

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...