Published On: 28 Shkurt, 2016

SKANDALOZE: Deputetët e Maqedonisë marrin 400 euro për një diskutim!

Deputetët për çdo ditë të kaluar në Kuvend bëjnë një shpenzim prej 12.000 denarësh. Për çdo ligj shpenzojnë nga 3.300 euro, ndërsa çdo shtypje të butonit të votimit nga ana e deputetëve, shtetin e kushton 1.450 denarë.

______________________________________________

DOKUMENT 1                                     DOKUMENT 2

______________________________________________

 

Alarmi i telefonit të Sashkos nga Koçani bie saktë në orën 5 e 10 minuta, koha kur ai ngrihet për t’u përgatitur për një ditë tjetër të punës. Ai është një punëtor në një nga investimet e huaja në Maqedoninë Lindore, ku dita duhet t’i sjellë atij një mëditje prej 500 denarësh.

Ja sa fitojnë për shtypje të sustave

Ja sa fitojnë për shtypje të sustave

Fitoj një pagë prej 12.000 denarësh. Punoj 25 ditë në muaj, kjo do të thotë se punoj çdo të shtunë. Një javë punoj në ndërrimin e parë, javën tjetër në ndërrimin e dytë dhe pastaj në ndërrimin e tretë“, ankohet banori 33-vjeçar i Koçanit.

Sashkoja punon 8 orë në ditë dhe bën 200 orë pune në muaj.

200 orë për 200 euro“, komenton Sashkoja me hidhërim.

Ai në zgjedhjet e fundit parlamentare e ka dhënë votën e tij që dikush ta përfaqësojë atë në parlament. Deputeti i tij gjithashtu ka fituar 200 euro, por për dallim nga Sashkoja, deputeti i tij i ka fituar ato para vetëm për 1 ditë.

Sipas analizave të Qendrës për Gazetari Hulumtuese SCOOP Maqedonia, duke përdorur Ligjin për qasje të lirë deri te informacionet me karakter publik, kostoja mesatare të cilën e bën një deputet në ditë është 11.913 denarë.portalb

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...