Published On: 7 Tetor, 2016

SKANDALOZE / Dallavere edhe me tenderin për ndërtimin e Memorialit të Dëshmorëve!

Dallaveret dhe keqpërdorimet në institucionet e Kosovës nuk kanë të ndalur. Madje, shkeljet nuk janë evituar as në rastin e ndërtimit të Kompleksit Memorial Dëshmorët e Kombit” në Vrellë të Istogut.

Është agjencia Agjencia Kundër Korrupsionit ajo e cila ka gjetur gjetur shkelje edhe në tender dhe ka kërkuar që të anulohet, raporton Gazeta Blic.
Sipas opinionit të Agjencisë Kundër Korrupsioni, një kopje të të cilit e posedon Gazeta Blic, thuhet se “veprimet e Autoritetit Kontraktues konsiderojmë se bien ndesh me nenin 7 Barazia në trajtim dhe jo

Diskriminimi, neni 27 Dosja e Tenderit, dhe nenin 69 Aftësia Teknike dhe Profesionale i Ligjit nr.05/L-068 për ndryshimin dhe plotësimin e ligjit nr. 04/l-042 për prokurimin publik të Republikës së Kosovës, i ndryshuar dhe i plotësuar me ligjin nr.04/l-237”.

Sipas Agjencisë Kundër Korrupsionit duhet të anulohet kjo procedurë e prokurimit.
“Konsiderojmë se shkelje të tilla nuk duhet të lejohen dhe të përsëriten në procedura të prokurimit, andaj Agjencia Kundër Korrupsionit rekomandon anulimin e kësaj procedure të prokurimit dhe kërkon nga Autoriteti Kontraktues që t’i shmang praktikat e tilla në të ardhmen”, thuhet në vendimin e AKK-së, një kopje të të cilit e posedon Gazeta Blic.

 

dallaverrrredallavere-2 dallavere-4

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...