Published On: 21 Shtator, 2016

Skandale: Favore seksuale, korrupsion, mitmarrje në Universitetin e Gjakovës

 

Të nderuara Media dhe qytetarë të Republikës së Kosovës, përmes kësaj deklarate që po e ndajmë me ju,  për hirë te sinqerietit dhe besimit ne po iu drejohemimediave që ta ndani këtë deklaratë me publikun, se çka po ngjan në Universitetin e Gjakovës “Fehmi Agani”.

Ne si studentë të këtij Univeristeti, kemi familje, kemi vëllezër, motra që studiojnë në këtë Universitet.

Ne studentët e Univeristetit të Gjakovës çdo ditë jemi pjesë e shantazheve nga administrata e Univeristetit dhe kërcënimeve të vazhdushme.

Për hirë të sinqeritetit që kemi ndaj jush,  sepse e dijmë që te gjithë kanë djem dhe vajza në këtë institucon, kemi hulumtuar në bashkëbisedim me studentë dhe me vetë deklarimet e tyre pranë nesh,  kemi siguruar fakte dhe prova tëmjaftusheme qët’i dërgojmë në Policinë e Kosovës, po ashtu edhe në Prokurori, për mitmarrje, favore seksuale, ryshfetin, korrupsionin dhe shantazhet në Universitetin e Gjakovës “Fehmi Agani”.

Jemi të shqetësuar për këtë gjendje të rëndë që po ngjanë në Univeristetin e Gjakovës, kërkojmë që sa ma parë të ndërhyjnë organet kompetente në këtë mes, me qëllimin që t’i shpëtojnë motrat, vëllezërit tanë nga persona të pandërgjegjshëm, të cilat janë duke bërë skandale me mjete financare nga studentët, kushtëzime për nota,  për favore seksuale dhe regjistrime në Fakultet me mjete të konisderushme të të hollave, në këtë skandal janë të perfshirë perosna nga amdinistrata e Universitetit, asistentë, shefa të programeve dhe dekanët, vlen të theksohet se këto histori prekëse të studentëve kanë ndodhur që nga viti 2015, ku për këtë bazohemi në fakte dhe prova të mjaftueshme,  ku të gjitha do t’i dërgojmë në organet kompetente, në kaudër të këtij krimi të organizuar janë të perfshirë edhe disa studentë, të cilët do t’i  dërgojmë me emra pranë këtyre organeve të drejtësisë, për ndjekje të tyre.

Ne si Parlament Studentor i Universitetit të Gjakovës “Fehmi Agani”,  kërkojmë nga mediat që të mos heshtin ndaj kësaj se çfarë ne deklaruam,  pasi qëështë turp dhe diskriminim nëse një motër e jona kushtëzohet nga “X personi” për një notë, ose rastitjetër për regjistrim në Fakultet, ku po e themi që vitin e kaluar nga “X personi” kërkon shumë prej 1500 euro,  shumë e shumë raste të tjera, ose rastin mbi asistentët për favore seksuale etj…

Ne të gjithë këtë aferë të shkatërrimit të Univeristetit janë të përfshirë perosna eminent,  dhe perosna të organit drejtues nga administrata, asistentë, profesorë e deri tek dekanët!

Të gjitha dosjet, inçizimet dhe fotografitë do t’i dërgojmë pranë organeve të ndjekjës!

 

Me respekt,

Parlamenti Studentor i Universitetit të Gjakovës “Fehmi Agani”

 
Displaying 3 Comments
Have Your Say
 1. fery thotë:

  Eshte e para here qe publikishte dicka e tille po dele medija ne Gjakove por , cka eshte e verteta , ka nji kohe bukur te gjate qe flitet e perflitet per pislleqe te tilla edhe ne Univrrzitetin e Prizrenit “Ukshin Hoti ” nga profesor dhe adminstrator te fakulltetit por , edhe ne Univerzitetin “Haxhi Zeka ” te Pejes e keshtu me radhe ne gjithe Kosoven….tmerr, tmerr se ku ka ra niveli i akademikut dhe intelektualit shqiptar…!!!

  Përgjigjiuni
  Pelqej(0) Nuk Pelqej(3)
 2. fery thotë:

  Ateher , a mendon Parlamenti Studentor i Univerzitetit te Gjakoves Fehmi Agani , se ne fushata zgjedhore do te ishte me mire te premtoheshin hapje kuplerajesh ne Gjakove dhe qendra tjera urbane te Kosoves se sa qe u premtuan dhe u hapen , me para te taksapagueseve te Kosoves Univerzitete ose , a mose me ato premtime per hapje univerzitetesh , te zgjedhurit e popullit na hapen kupleraje sepse , gjithesesi se kupleraji sot eshte me rentabil dhe me fitimprues.

  Përgjigjiuni
  Pelqej(1) Nuk Pelqej(0)
 3. fery thotë:

  Ateher , a mendon Parlamenti Studentor i Univerzitetit te Gjakoves Fehmi Agani , se ne fushata zgjedhore do te ishte me mire te premtoheshin hapje kuplerajesh ne Gjakove dhe qendra tjera urbane te Kosoves se sa qe u premtuan dhe u hapen , me para te taksapagueseve te Kosoves Univerzitete ose , a mose me ato premtime per hapje univerzitetesh , te zgjedhurit e popullit na hapen kupleraje sepse , gjithesesi se kupleraji sot eshte me rentabil dhe me fitimprues.

  Përgjigjiuni
  Pelqej(0) Nuk Pelqej(1)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...