Published On: 4 Prill, 2016

Skandal korruptiv: “Partia çame, rryshfet zyrtar për çdo vend pune” / Ja zarfet e Vjollca Brahos

Në fund të Marsit 2016, në Spitalin Rajonal të Fierit u prezantua drejtoresha e re Bruna Cami, ajo vinte si një propozim i PDIU-së dhe prezantimin me stafin ja bëri një tjetër drejtoreshë e rëndësishme e kësaj partie, drejtoresha e Përgjithshme e Fondit të Sigurimeve të Kujdesit Shëndetësor, Vjollca Braho.

Fjalën e mbajtur nga Braho HashtagAL e disponon të regjistruar, Braho shfaqet tepër interesante në këtë regjistrim. Në një moment ajo shpreh hapur faktin se meqenëse drejtoresha e re e spitalit të Fierit vjen nga PDIU-ja, pra ishte e partisë, kjo ishte një arsye që Fondi që drejton Braho të tregohej zemërgjerë me të dhe t’i lëvronte sa më tepër fonde këtij spitali.

Pak më tej Braho sqaroi se në fakt bëri shaka dhe nuk e kishte seriozisht këtë pretendim, sepse sipas saj buxhetet janë të përcaktuara që në fillim të vitit. Por pa e sqaruar mirë shakanë e saj, Braho bëhet sërish serioze. Ajo thotë se edhe pse buxhetet janë të përcaktuara ato mund të rishikohen me qëllim shtimin e mbështetjes dhe të lekëve për spitalet që kontrollohen nga e njëjta parti që kontrollon dhe Fondin.

Nuk është ndonjë hata apo çudi e madhe kjo që ka thënë Braho në fakt, të gjithë e dimë që kështu funksionon zakonisht. Por fakti që Braho e artikulon këtë fakt dhe në një mbledhje zyrtare në vizitën e saj të parë në Fier, është tregues se nepotizmi partiak dhe favorizimi është kthyer në një ligj të pashkruar tashmë, askujt nuk i bën më përshtypje, madje mund ta thuash dhe me krenari dhe me zë të lartë se je duke favorizuar drejtorët e partisë me fonde dhe prapë nuk ka ndonjë problem.

TRANSKIPTI I FJALIMIT TË VJOLLCA BRAHOS DHE INCIZIMI:

“Përshëndetje.

Unë jam Vjollca Braho, drejtoresha e Përgjithshme e Fondit të Sigurimeve të Kujdesit Shëndetësor. Kam…në fund të muajit dhjetor kam marrë drejtimin e Fondit, pasi 4 vjet kam qenë drejtoresha e Përgjithshme e Institutit të Sigurimeve Shoqërore.

Dhe sot pata kënaqësinë që të isha në emërimin e Brunës në këtë post kaq të rëndësishëm dhe kur po vinim këtu i thashë Brunës që nga përvoja ime, se kam një përvojë mjaft të gjatë në administratë shtetërore, rreth 28 vjet i thashë që në qoftë se do të punosh në grup, në qoftë se do punosh së bashku me gjithë kolegët e tu, do bëni punë të mira.

Kështu që kjo është porosia që unë i dhashë Brunës dhe nga ana profesionale, sigurisht, Bruna është shumë afër jush sepse është mjeke dhe mjekët e gjejnë gjuhën me njëri-tjetrin, por nga ana tjetër duhet të ketë dhe këtë pjesën e administrimit dhe menaxhimit të spitaleve.

Sot ishte hera e parë që erdha në Fier përsa i përket, s’më kishte qëlluar ndonjëherë që të shikoja spitalin por e pashë që shtrirja e spitalit dhe me katër ndërtesa të ndryshme është pak e vështirë për t’u menaxhuar, megjithatë jam plot e bindur për zgjedhjen që kam bërë për Brunën në drejtim të këtij institucioni dhe i uroj dhe Brunës suksese.

Por Bruna ka një shans që ka Drejtoreshën e Përgjithshme e ka brenda partisë së vet dhe do ta mbajë një çikë me hatër përsa i përket fondeve dhe nga kjo përfiton jo Bruna personalisht por i gjithë spitali në Fier. Kjo ishte në pjesën e shakasë domethënë… sigurisht që ne kemi një buxhet të miratuar që në fillim të vitit.

Megjithatë në ndryshimet që mund t’i bëhen buxhetit edhe mbështetja ime do të jetë totale se edhe një pjesë të komunitetit tim shumë të madh dhe shumë të dashur i kam në Fier dhe qëllimi im është për t’u shërbyer të gjithë qytetarëve me sa më shumë cilësi dhe për atë që meritojnë se në fund të fundit, janë të gjithë qytetarët të cilët kanë kontribuuar në skemën e sigurimit shëndetësor, pra e paguajnë këtë skemë në mënyrë që ata të marrin shërbimin që marrim edhe nëe pagesat tona dhe njëkohësisht, sigurisht, nga financimi që bën buxheti i shtetit. Kështu që i uroj Brunës suksese dhe të gjithëve juve një vazhdim sa më të suksesshëm në rrugëtimin tuaj në fushën e mjekësisë.”/HashtagAl

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...