Published On: 6 Shtator, 2016

SKANDAL: Drejt shkatërrimit arsimi shqip në Tetovë

 

Kryetarja e Komunës së Tetovës prof.dr. Teuta Arifi ka dhënë urdhër që gjimnazi i Tetovës “Kirili Pejçinoviç” mësimi të zhvillohet me tre turne, kur në të njëjtën kohë kryetari i bashkisë së Tiranës, Erion Velia punon në ndërtimin e shkollave që të mbahet mësimi në një turn. Skandali në Tetovës për shkatërrimin e gjimnazit të Tetovës “Kirili Pejçinoviç” është qëllimbërës sepse kjo shkollë ka qenë dikur e dyta në ish-Jugosllavi për nga cilësia e mësimdhënësve. Në fillim drejtori Namikqemal Mustafa i gjimnazit të Tetovës që është turkofon reduktojë klasat shqiptare dhe tani ai ka sjellë rreth 100 nxënës maqedonas. Për t’ju krijuar komoditet nxënësve maqedonas kryetarja e komunës Teuta Arifi në bashkëpunim me drejtorin e gjimnazit Namikqemal Mustafa i nxjerrin në turnin e tretë rreth 400 nxënës shqiptar për të mësuar paradite 100 nxënës maqedonas të sjellë piratisht. Skandal vazhdon edhe më tej ku orët e mësimit nuk do të mbahen 45 minuta aq sa e parashikon ligji për arsim në Maqedoni, por 30 minuta. Ky është njëri nga projektet e shumta antishqiptare që por realizon kryetarja e komunës së Tetovës Teuta Arifi në bashkëpunim me antishqiptarët turkfolës apo sllavofon. Për fatin e keq intelektualët shqiptar, partitë politike, mediet po heshtin edhe për këtë skandal që ka si synim shkatërrimin e arsimit shqip në Maqedoni i cili është ngritur dhe ruajtur me aq fanatizëm nga breza të tërë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...