Published On: 31 Gusht, 2016

SKANDAL: “BESA” myslimane e Shkupit “Xhemijet El-Islami” në tokat shqiptare

 

Lëvizjes “Besa” nga Shkupi, krijimi i së cilës prej fillimit është pritur me dyshime nga pjesa shqiptare dhe veçmas nga faktori i jashtëm, se ngjan të fshehë një kërcënim për identitetin e shqiptarëve në Maqedoni dhe se është sajesë që strukturon politikisht aleancën antishqiptare turko-maqedone, nën trysninë e vrapit për pushtet në prag të zgjedhjeve të ardhshme, po i dalin edhe lakrat në shesh me gojën e vet. Kështu, në një intervistë të këtyre ditëve dhënë për të përditshmen “LAJM” të Shkupit, kryetari-maskotë i saj i përkohshëm, Bilall Kasami, mes tjerash thotë që ”… BESA mësimet e veta i nxjerr nga Rilindja Kombëtare, në veprën e Sami Frashërit, pastaj në organizatën “Xhemijet” të Nexhip e Ferhat Dragës….”.
Në fakt, lëvizjet shqiptare që gjoja e paskan frymëzuar(!) paraqitjen e “BESËS”, një shkurtesë e ‘BESËS MYSLIMANE” këtu përmenden vetëm si mbulojë mashtrimi për ta mbajtur të fshehur vijën ideologjike të saj politiko-islamiste ,të cilën e mbulojnë poashtu me gjoja karakterin konservator të ideologjisë së saj, që është marrë prej ideologjisë së AKP-së së Erdoganit.
Por, ndërlidhja e kësaj “BESE” myslimane” (që shitet për mashtrim si “besë “shqiptare”) të Shkupit me “XHEMIJET EL –ISLAMIN” ,emërtimi i së cilës poashtu është përdorur në formën e saj të shkurtuar si “XHEMIJET” është padyshim ajo që shpreh projektin e saj politiko-islamist dhe këtë lëvizje si strumbullarin e një lëvizjeje mbrapshtimi në tërë tokat shqiptare dhe me Shkupin si kryeqendra e saj,nga e cila do të koordinohen Prishtina e Tirana, koordinim i cili ka filluar shumë më parë përmes të ashtuquajturave “bashkëpunime” të hapura apo të heshtura me VV-në e Kosovës dhe “Aleancën Kuq e Zi” të Spahiut,të cilat kanë edhe përfaqësuesit e tyre joformalë në strukturën e kësaj lëvizjeje.
Për t’ia hequr maskën e vërtetë,me këtë rast që doli nga goja e “kryekoordinatorit” të lëvizjes “BESA” (myslimane),Bilall Kasami,por rikujtojmë me këtë rast lexuesit se XHEMIJETI EL-ISLAM, nën emërtimin e plotë të saj të regjistruar,ose shkurt “XHEMIJET” ka qenë ORGANIZATË MYSLIMANE E TURQVE DHE SHQIPTARËVE NË MAQEDONI DHE NË KOSOVË (“Muslimanska organizacija Turaka i Albanaca u Makedoniji i na Kosovu) në Mbretërinë e SKS-së, e themeluar në Shkup nga Ferhat Draga dhe që ka mbajtur krahun e Partisë radikale serbe të Pashiqit në Parlamentin e asaj mbretërie.
Ndërlidhja e “Besës” (myslimane) të Shkupit me “XHemijeti el –islam” të sipërpërmendur në fillimet e saj ka synuar të arrijë legjitimimin e shtrirjes së saj dinakërisht në hapësirën shqiptare dhe për të garantuar lojalitetin e saj ndaj themeluesit dhe financuesit të saj të vërtetë që është MATSIEB, ose Këshilli koordinues i lëvizjeve dhe shoqatave turke, në fakt të qeverisë turke,me seli në Shkup.
Në intervistën për “Lajm”, “kryekoordinator” i saj i përkohshëm, Bilall Kasami thotë që kjo lëvizje

paska një “program shqiptar” që e quajnë “ridefinim”, por këtë do ta “shpalosin” pjesë-pjesë pasi të “vijnë në pushtet”, ndërsa vëzhguesit politikë në Shkup, tashmë e quajnë të mbaruar një pjesë të programit të saj promaqedon, në fakt antishqiptar, se është kjo lëvizja që në mënyrën më banale demagogjike ka synuar ta kompromitojë dhe ta shkatërrojë “rilindjen” e shqiptarëve ortodoksë që nisi me Branko Manojllovskin dhe u mbështet nga një shqiptar tjetër ortodoks, Branisllav Sinadinovski, për të mbajtur anën e socialdemokatëve të Branko Cërvenkovskit dhe të VMRO_DPMNE-së ndaj shqiptarëve ortodoksë të Rekës.Kështu,më parë se të jetë marrë me “ridefinimin”, një projekt nuk mund të fshihet se nuk do të dalë fatalisht i mbrapshtë për shqiptarët, Lëvizja “BESA”(myslimane), përmes strukturave joformale që i krijonte ad-hoc, sikur ishte i ashtuquajturi “Këshill koordinues” dhe me njerëz vegla të projekteve unitariste maqedonase, themeloi degët e para “myslimane” me krahun e maqedonizuar të elektoratit të një fshati shqiptar, Labunisht i Strugës, për ta forcuar krahun e partive maqedonase atje, në fakt të LSDM-së me “kardashllarët myslimanë që “duan” të mbeten ende “maqedonas –myslimanë” e jo shqiptarë, karshi pjesës së mbetur shqiptare të këtij fshati,e cila ka mbajtur anën shqiptare që nga partia e parë shqiptare, PPD-ja, mandej, mbas shuarjes së saj kalon në PDSH, kurse tash është grumbulluar rreth LR-PDSH të Zijadin Selës, së cilës i nxirren pengime të shumta.

SHQIPTARI.EU

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...