Published On: 4 Shkurt, 2016

Sjellja e diplomatëve ndërkombëtar kundër interesave të Kosovës

 

Shkruan: Driton Tali

 

Samuel Zhbogar, me 18 dhjetor 2015, për t’i ulur tensionet lidhur me (mos)liberalizimin e vizave (atëhere pra kur “Tulipani bardhë” deklaroi se nuk do të shkojë më në Bruksel për të negociuar) deklaroi me pompozitet se:
Kriteret e mbetura për liberalizmin e vizave mund t’i plotësoni brenda pak javësh

Kurse dje (pas shtatë jave), Johanes Hahn, personi kyç i UE’së për këtë punë (Komisionar për Zgjerim), deklaronte se:
Kosova ende s’i plotëson kushtet për liberalizim të vizave!

Kështu udhëhiqet Kosova që nga 1999. Ja edhe një shembull (në mesin e shumë të tjerave) për ata “analistë të pavarur të Qeverisë” që shpesh thirren në diplomatët ndërkombëtarë. A ju kujtohet Joachim Rucker? Ishte shumë njeri i madh dikur. Bile disa “analistë” gati sa nuk e patën shpall hero të Kosovës.smile emoticon. E udhëhoqi një kohë Shtyllën e IV (EUMIK) pastaj u bë Përfaqësues special (PSSP të OKB).

Kur serbët i kallën pikat kufitare 1 dhe 31, për shkak të situatës së krijuar, ato ai i quajti (krejt me mërrola) “akte dhune dhe vandalizmi”! Dhe zgjedhjet serbe të majit (11 majit 2008), të cilat u mbajtën edhe në Kosovë, i quajti “zgjedhje ilegale”!

Por, shefi i tij, Ban Kimoon, në atë letrën e famshme të cilën ja dërgoi pas dy muajve, z Fatmir Sejdiut, më nuk i quante ashtu. “Dhuna dhe vandalizmi” i Përfaqësuesit të tij (z Reucker) u shndërrua në “trazirat në veri të Kosovës” dhe ‘territoret e banuara me shumicë serbe” kurse “zgjedhjet ilegale te 11 majit” në “zgjedhjet e 11 majit”.

Siç e shpjegonte Ban Kimoon (e keni në internet) atë letër e kishte “‘shkruar duke pasur parasysh realitetin e ri në Kosovë: shpalljen e pavarësisë (17 shkurtin) dhe trazirat në veri të Kosovës dhe ‘territoret e banuara me shumicë serbe’, si dhe miratimin e Kushtetutës dhe zgjedhjet e 11 majit”’.

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...