Published On: 19 Shtator, 2017

Siriani diplomon në Kosovë (VIDEO)

Siriani Burhanudin Shishman bashkë me familje kishte ikur nga lufta në Aleppo të Sirisë, dhe kishte emigruar në Prizren.

Ndërsa tash, pesë vjet më vonë, Shishman, përveç mësimit të gjuhës shqipe, ka arritur të diplomojë në arkitekturë, njofton Klan Kosova.

Shishman ka thënë se u pranua shumë mirë në shoqëri, por mësimi i shqipes për të nuk qe aspak i lehtë, edhe pse nënën e ka me prejardhje nga Kosova.

Në anën tjetër, mentori i Burhanudinit, profesor Lulzim Beqiri, thotë se Burhanudini duhet të jetë shembull për të gjithë refugjatët në botë.

Familja e Burhanudin Shishman tashmë ka krijuar jetë të re në Prizren, ku kanë hapur edhe një biznes familjar, por dëshira e tyre është që lufta në Siri të përfundojë e këta të kthehen në vendlindjen e tyre.

https://youtu.be/WVhJp4LnoNk

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...