Published On: 31 Tetor, 2016

SIKUR T’ISHA BURRË…

 

Dila Gecaj

SIKUR T’ISHA BURRË…

Sikur t’isha burrë,turkofilët
Nuk do m’kishin fyer,
Për poezitë e mija.

Sikur t’isha burrë,shpirtë turqit,
Nuk do m’kishin shkruar,
Fjalë ofenduese.

Sikur t’isha burrë,antishqiptart ,
Nuk do m’ishin kërcnuar,
Të më vrasin.

Sikur t’isha burrë, do isha e lirë,
Ti shprehi mendimet
Dhe dëshirat e mija,
Pa u frkësuar ,fare dhe hiq,
Se unë do krijoj,shumë armiq !…

Gjithmonë kam qënë e bindur,
Se me 28 nëntor 1912,
T’gjith turqit,paten ikur,
Por nuk qënka ashtu krejt,
Në mesin tonë paskan rrojtur,
Ujëqit me gjak turku,të tërbuar,
Me lëkura të qëngjave,të veshur…
Të gjith t’gatshëm ,me na sulmuar !

Për 100 vite s’i kemi vënë re,
Një tjetër armik e patëm mbi kokë.
E ndoqëm sërbin shpirtë zi,
Ujqit,që ishin t’fshehur në gropë,
Dolen në lëndinë,një nga një……..

Zoti , gjithashtu më ka hatruar,
Me vëllezër dhe motra më ka bekuar,
Të gjith i kam ,brënda dhe jasht atdheut,
Të gjith,me gjakun e pastërt t’Skënderbeut !

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...