Published On: 16 Tetor, 2016

Si të bëhemi më të mençur gjatë grindjes: Psikologët zbulojnë trukun!

Çështja është e thjeshtë, metodë e provuar, e cila vërtet jep rezultate.

Ja një këshillë e dobishme e psikologëve, të cilët flasin se si të veprohet nëse partneri juaj (miku, kolegu, shefi, fqinji etj.) fillon grindjen, ndërkaq ju dëshironi ta shmangni.

Këtë do ta arrini me vetëm dy veprime, transmeton Telegrafi.

1

Veprimi 1:
Sapo t’ju drejtohet personi i tillë me ton grindës, sipas temës së grindjes analizoni se çfarë i duhet vërtet atij personi (shkaku i vërtetë), çka i mungon, çka pret nga ju, për cilin shkak fillon grindjen.

Ajo që e mundon mund të jetë mungesa e (vetë)respektit, mungesa e vetëbesimit, mungesa e dashurisë, e ngrohtësisë dhe e kujdesit, frika nga diçka…

Midis asaj të kesh të drejtë dhe të jesh i sjellshëm, gjithmonë jini të sjellshëm: leksioni i psikologut të cilin duhet patjetër ta dëgjoni!

Quarrel

Veprimi 2:
Mos reagoni ndaj provokimeve të atij personi, silluni normalisht dhe përsërisni shumë herë që nuk dëshironi të grindeni.

Mos prisni kurrfarë falënderimi, mjaftohuni me atë që ju do të fitoni atë që ju nevojitet; ai personi vibracionet tuaja të mira, ndërkaq ju – qetësinë tuaj.

Vërejtje: Kjo nuk ka të bëjë me dhunën dhe keqtrajtimin në familje/marrëdhëniet ku menjëherë duhet të veproni edhe fizikisht (me ligj nëse duhet) dhe të ikni. /Telegrafi/

s

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...