Published On: 19 Maj, 2016

Si po tradhtohet Ibrahim Rugova?

Fahri Xharra

Më kujtohen fotot që Ibrahim Rugova i mbante në mur; dhe me krenari i tregonte botës se ne nuk jemi ashtu se si na kishin propaganduar serbët nëpër botë. Edhe ne, të vendit, por më shumë të huajt; miqtë dhe dashamirët thoshnin; “Ja, më në fund një lëvizje gjithëpopullore shqiptare e Kosovës, ndryshe nga ajo se si e kishim menduar!”.
Kohët kaluan, ndodhi çka ndodhi dhe dalë nga dalë filluan të çfaqën bindjet e fshehura të bashkëpunëtorëvetë tij, të cilat bindje sikur ai ta dinte do ti këpuste në rrënjë. Por ç`ti bëjshë?
Koha, interesi personal, “obligimet” (ndaj të varurve) ndoshta edhe më shumë se kjo që e shkrova, e shpalosën fytyrën e hipokrizisë së fshehur që nga fillimet e viteve të 90-ta.

“Margaritarët” e LDK -ës, filluan, që moti ta shfaqin “shkëlqimin” e tyre të futur në sirtarët e porositësve dhe të na mbyllin sytë nga vezullimat e tyre mashtruese me dekada.
Ndoshta ligjet tona janë (me qëllim) jo mirë të saktësuara; A ka të drejtë një kryetar komune i Kosovës që unilateralisht, publikisht dhe pafytyrësisht t`i shfaq bindjet dhe qëllimet e tija fetare?
E di i pari i Gjilanit, që së pari ne si Kosovë e re jemi shtet laik; dhe së dyti në Gjilan, rrethinë dhe më gjerë në Kosova kemi bashkatdhetar besimtar edhe të besimeve të tjera?

Në Kosovë nuk ka supremaci fetare!

“LDK-ja më ka dhënë shumë dhe nuk i kërkoj asgjë më shumë. Këto 25 vjet jam në mandatin e dytë si nënkryetar”, ka thënë ai (https://ëëë.indeksonline.net/lajmet/16847/haxhi-lutfi-haziri-ne-jemi-te-perkushtuar-per-fe-dhe-atdhe-une-e-kam-kryer-haxhin/.
Dhe Rugova paska qenë i panjohtuar me temperamentin e Lutës? Nuk e besoj, por nejse; çdo gjë është e mundur në Kosovën tonë të pasluftës.

“Anamorava e dinë që jemi të përkushtuar, në dy gjëra ne si familje, në atdhe dhe fe. Unë e kam kryer haxhin”, ka thënë në Haziri.
Cila qenka feja e Anamoravës dhe a paska atdheu ynë një fe? Fjalë boshe, por të porositura me afat të gjatë e me qëllim të tharbët për ardhmërinë e Kosovës.

I lus lexuesit që mos të më lënë të vetmuar në pyetjen time, a e meriton Kosova e sotme një njeri, një kryetar komune në shtet me kushtetutë shtet laik: “Haxhi Lutfi Haziri: Ne jemi të përkushtuar për fe dhe atdhe, unë e kam kryer haxhin!”
Gjakovë, 18.06.16

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...