Published On: 22 Mars, 2016

Si po i binden politikanët shqiptarë UDB-së në Mal të Zi (Video)

Lekë Lulguri

Dushko Markoviç, nënkryetar i qeverisë së Malit të Zi dhe ish shef i shërbimit të Agjencisë së Inteligjencës-UDB-ës i disiplinoi liderët e partive shqiptare të Ulqinit dhe i urdhëroj ata që së bashku me DPS ta formojnë pushtetin lokal, bëni njësoj si Andro Mugosha dhe Miladin Popoviqi, që i bashkuan grupet komuniste në Shqiperi dhe krijuan Partinë Komuniste.
Mehmet Bardhi nuk prononcohet, heshtë, fshihet mbas Fatmir Gjekës me të cilin bën koalicionin e turpit me Gjukanoviqin dhe thotë, mbaj Zot këso jete, se akoma i shkojnë në xhirollogari nga 4.000 euro në muaj që i merr nga shteti për 11 këshilltar komunal dhe të një deputeti të koalicionit, për të cilat nuk jep llogari se tash 14 vite nuk e thërret kuvendin zgjedhor dhe as mbledhjet e kryesisë. Vasel Sinishtaj pat deklaruar se komuna e Tuzit tani ka më shumë kompetenca se komunat tjera, çka nuk është e vërtetë, se ngjarjet në Vuksanlekaj e treguan të kundërtën kur Policia komunale e Podgoricës kaloi përmbi komunë, se Tuzit sikur përmbi të vdekurit, çka e vërtetoi edhe i pari i saj me deklaratën, “ne nuk kemi kompetenca”?! Po e vërtetë është more Vasel, se komuna e Tuzit ka “kompetencë” të votoj edhe për këshilltarët e Podgoricës, vetëm e vetëm për ta mbajtur DPS-në në pushtetin në kryeqytet e asgjë tjetër.
Shqiptarët nën Mal të Zi nuk guxojnë me u ra me keëucë (gjon) në fytyrë partive pro-serbe dhe atyre qytetare opozitare, kur dihet se prej 600 mijë banorëve që ka Mali i Zi mbi 250 mijë janë serbë, si kategori nacionale, mbas të cilëve qëndrojnë 10 milionë serbë në Serbi dhe në Bosnje, dhe shqiptarët së bashku me opozitën malazeze duhet të largojnë Milo Gjukanoviqin dhe partinë e tij DPS nga pushteti, e cila është e vetmja mënyrë që të fitohet komuna e plotë dhe të drejtat e shqiptarëve, të cilat përplotë 27 vjet i mohon Milo Gjukanoviqi.
Sot e vetmja opozitë shqiptare janë 3 degët e LD në Mal të Zi, e Malësisë, e Rozhajes dhe dega Plavë&Guci, për çka i përgëzoj dhe i adhuroj në guximin dhe qëndrimet e tyre atdhetare.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...