Published On: 1 Korrik, 2016

SI PARTIA ASHTU EDHE SHOQËRIA

 

Lirim Gashi

Sa më shumë që e analizoj mënyrën e organizimit, strukturimit dhe funksionimit të partive politike në Kosovë aq më tepër e kam të qartë pse ne shqiptarët rrëshqasim (shllajfisim) sikur gomart në baltë. Në krye pothuajse të seciles nga këto shoqata gjahtarësh të mirëqenies personale janë dy ose më tepër narcisa me pretendime banale që sillën sikur pronarët e të së vërtetës dhe mbajnë pozita hierarkike të garantuara përjetësisht prandaj nuk e kanë vështirë që ta tërheqin zvarrë antarësinë servile pas vetës si bisht. Mënyra e funksionimit të partive politike te ne është pasqyra që po na mbahët përpara si shoqëri dhe sikur të ishim pak më syçelë e ta shihnim vetën më qartë në atë pasqyrë, nuk do t”i linim dy gurë bashkë pa e ndryshuar këtë shoqëri e këtë natyrë. Parapolitika në shërbim të gjahut përsonal që i servohet elektoratit si politikë për ndryshime rrënjësore është në fakt një lakore që gënjen se është një vizore. Kordinatat që dalin nga kjo lakore përbrenda skices janë po ,të njëjtat që e ndanë në dy pjesë Kosovën te ura e Mitrovices, që e përcaktuan asociacionin e demarkacionin, që e mundësuan krimin e organizuar e korrupcionin, uzurpimin institucional dhe amaterizmin profesional në çdo lëmi dhe që e shkaktuan egzodin dhe e pamundësuan çdo synim të mbarë në këtë shtet e shoqëri.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...