Published On: 6 Shtator, 2016

Si ndodhi që Shkupi të jetë në Shqipëri? Përgjigjet Vatikani

Pas reagimit të Ambasadës së Maqedonisë në Vatikan për informacionin për vendlindjen e Nënës Terezë, që në broshurën e përgatitur nga Autoritetet e Vatikanit për kanonizimin e saj shkruante se “ka lindur në Shkup, Shqipëri”, Sekretariati shtetëror i Vatikanit dje shprehu ndjesë dhe jep sqarim si është shkaktuar gabimi.

“Sekretariati shtetëror e përshëndet Ambasadën e Republikës së Maqedonisë dhe do të dëshirojë që të japë sqarim në lidhje me biografinë në gjuhën angleze të Nënë Terezës në broshurën liturgjike për meshën me rastin e kanonizimit të mbajtur më 4 shtator të vitit 2016.

Për shkak të gabimit në përkthimin e tekstit origjinal në gjuhën italiane, vendi i lindjes është shënuar gabimisht në Shqipëri. Në teskt është dashur të qëndrojë “Tereza nga Kalkuta” (Gonxhe Agnes Bojaxhiu) e lindur në Shkup, më 29 gusht të vitit 1910, si fëmija i pestë dhe i fundit nga prindërit shqiptarë Kolë dhe Drane Bojaxhiu”, thuhet në shkrimin deri te Ambasada e Maqedonisë në Vatikan.

Duke shprehur keqardhje të sinqertë për këtë lëshim, shtohet në të, Sekretariati shtetëror sërish i thekson raportet shumë të mira mes Republikës së Maqedonisë dhe Selisë së Shenjtë dhe shpreh respekt të lartë ndaj Ambasadës së Republikës së Maqedonisë.

Ambasada e Maqedonisë në Vatikan dje kumtoi se menjëherë ka reaguar pas informacionit të pasaktë për vendlindjen e Nënë Terezës.

Gabimi ka qenë vetëm në versionin anglisht të broshurës.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...